С тридневна програма, организирана от Старозагорска света митрополия и Община

...
С тридневна програма, организирана от Старозагорска света митрополия и Община
Коментари Харесай

Старозагорска митрополия и Община Казанлък отбелязват 120 години от освещаването на храм „Свето Рождество Христово“


С тридневна стратегия, проведена от Старозагорска света митрополия и Община Казанлък, ще бъде маркирана 120-годишнината от освещаването на храм-паметник „ Рождество Христово “ – Шипченски манастир, оповестяват от пресцентъра на митрополията.

Честванията стартират на 23 септември, петък, с Международна научна конференция под надпис „ 120 години от освещаването на храм - монумент „ Рождество Христово “ - Шипченски манастир “. Тя ще се организира от 16:00 часа в Исторически музей „ Искра “ в град Казанлък. Във форума с отчети ще се включат редица откриватели и преподаватели от висши образователни заведения в страната и чужбина. Веднага по-късно, в 18:00 часа, ще бъде открита галерия.

Вторият ден от програмата стартира с вечерно свещенодействие в храм-паметник „ Рождество Христово “. От 17:30 часа в Историческия музей „ Искра “ ще бъде прожектиран филм, отдаден на годишнината, а в 18:15 часа е началото на празничният концерт. Входът на събитията е свободен. 

В неделя, 25 септември, в храм-паметник „ Рождество Христово “ ще бъдат отслужени утреня и Божествена св. литургия, която ще бъде възглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Сред поканените публични посетители на събитията се чака да бъдат президентът на Република България Румен Радев, членове на Св. Синод на БПЦ-БП, представители на институции и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР