С три пъти повече заявки от туристи, желаещи да посетят

...
С три пъти повече заявки от туристи, желаещи да посетят
Коментари Харесай

Повишен интерес за лов в България на изложението в Залцбург

С три пъти повече поръчки от туристи, искащи да посетят България по линия на ловния туризъм, стартира първият ден на профилираното ревю в Залцбург, оповестява ЮЗДП-Благоевград. Страната ни е обичаен участник в ревютата в Германия и Австрия. Тази година на повърхност от 50 кв. метра представяме богата национална колекция от трофейни експонати от наедрял дивеч, добити от държавните предприятия – сръндак, муфлон, елен лопатар, доблестен елен, дива свиня и глухар, които притеглят феновете на лова и природата. Проявата се провежда от Министерството на земеделието, храните и горите и Югозападното държавно дружество.

 dsc01114 „ В подтекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз присъединяване ни е доста значимо, тъй като на ловното ревю се чакат над 50 000 гости ”, сподели зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, който участва на откриването. Още в първия ден ползата към българския щанд е доста огромен, като записваме 3 пъти повече поръчки на ловни туристи по отношение на миналата година, добави той. На българския щанд с изключение на опциите за лов на разнообразни типове дивеч с доста високи трофейни качества се подчертава и върху културно-историческото завещание, златните съкровища и богатите обичаи на народа ни, сподели зам.-министърът. По думите му задачата е освен да се привлекат ловци у нас, само че идвайки в България, те да посетят емблематични туристически забележителности.

На ловното ревю в Залцбург са и шефове на държавните предприятия, измежду които и инж. Дамян Дамянов от Югозападното държавно дружество. По думите му ловният туризъм у нас е с над 35-годишна традиция. След къс спад, през последните години ползата към него още веднъж бележи напредък. Държавните предприятия влагат интензивно в ловно-стопански мероприятия.

„ Имаме доста сериозен потенциал. С неповторимата българска природа, положителните ловни бази, качественият личен състав във връзка с умения, подготовка и професионализъм държим едно от сериозните места в Европа като ловна дестинация ”, уточни Дамянов. Необходимо е да се работи още за увеличение количеството на дивеча с високи трофейни качества и това е една от главните оперативни задания на предприятието ни. Според шефа на ЮЗДП има развиване в метода на показване на самите изложби.

Променят се визията, залите, има нови клиенти. Това, което прави усещане е, че от ден на ден младежи има измежду посетителите, родители водят дечица за запознаване с типовете дивеч и грижите, които експертите поставят за него.

Изключителен интерес към опциите за лов на вълк, доблестен елен, дива свиня, дива коза и глухар у нас регистрират ловните специалисти в първия ден на българския щанд. Изложението в Залцбург продължава до 25 февруари, като в почивните дни се чака увеличено посещаване на ловни туристи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР