С три мача днес започва 10-ият кръг в Първа лига.

...
С три мача днес започва 10-ият кръг в Първа лига.
Коментари Харесай

ЦСКА излиза срещу Ботев Пд за трета поредна победа и място в Топ 3

С три мача през днешния ден стартира 10-ият кръг в Първа лига. Ботев Враца приема Берое в 15:00 часа. По-късно денем ЦСКА 1948 е хазаин на Черно море. Този дуел е от 17:30, а в 20:00 би трябвало да стартира дербито Ботев Пд - ЦСКА. Срещата ще се играе на " Колежа ".


" Червените " са на четвърто място във краткотрайното класиране. В осем срещи те са записали на своята сметка 15 точки, единствено с една по малко от третия Левски. ЦСКА има една от най-хубавите отбрани в елита. Тимът е позволил единствено пет гола в своята врата. „ Армейците “ са в серия от два триумфа, в които не са позволили попадение в личната си врата. Дюкенс Назон намира най-хубавата си форма. Нападателят на отбора има на своята сметка пет гола от началото на сезона. В последната си среща ЦСКА се наложи над ЦСКА 1948 с 2:0. Тимът от „ Борисовата градина “ имаше игрово преимущество над своя противник в по-голяма част от мача. Назон се регистрира с два гола в последните 15 минути на срещата.

Ботев заема 11-та позиция във краткотрайното класиране на ефбет Лига. В девет срещи те са спечелили девет точки. Имаха неприятен старт на сезона, само че в последните мачове демонстрират малко по-добра игра. В предишния кръг пловдивчани извоюваха тъждество при гостуването си на Лудогорец (2:2). „ Орлите “ изравниха резултата в последните секунди на продължението. Тимът от Разград имаше преимущество във всички индикатори от статистиката. Головете за тях бяха дело на Оливие Вердон през първата част от дузпа и на Якоб Пьотровски. За Ботев точни бяха Ивелин Попов и Красиан Колев.

Ботев и ЦСКА играха за последно на 18 февруари тази година. Тогава столичани се постановиха с 3:1 в София. Головете за „ алените “ пристигнаха от Назон, вкарал две попадения, и от Маурисио Гарсес. За Ботев Пловдив прецизен беше Николай Минков.

ЦСКА 1948 пък ще се опита да нанесе първа загуба на Черно море през сезона. Тимът от Бистрица е с 13 точки от седем мача. Проблемите на тима са в нахлуване, тъй като в тези мачове те са се разписали единствено девет пъти.

„ Моряците “ са едни от водачите в ефбет Лига. За момента те заемат втората позиция, като изостават само от отбора на Локо Пловдив. „ Смърфовете “ имат 25 точки, до момента в който варненци са с 23. Черно Море разполага със солидно нахлуване, като досега техните нападатели са осъществя 19 гола в девет мача. Атанас Илиев е водещ голмайстор за отбора, като има пет гола и две асистенции.

В последните си пет срещи Черно Море има четири победи и едно реми. В тези мачове те са вкарали 10 гола и са получили единствено две попадения.

Победа над Берое с 2:0 беше последният мач на тима. Във Варна домакините записаха 67% притежание на коженото кълбо и седем точни изстрела към вратата на противника, до момента в който Берое се регистрира с едвам три. Головете за отбора на Илиан Илиев бяха дело на Атанас Илиев от дузпа през първата част и на Мазир Сула.

Ботев Враца към този момент не се движи изключително добре. Следва домакинство на Берое, който е в забавно състояние. И в двата лагера имаше треньорски рокади през седмицата. От Стара Загора беше изритан аржентинецът Араголаса, който беше сменен от негов съотечественик. Врачани се разделиха с Даниел Моралес, а неговият пост пое Христо Янев. Ботев Враца всекидневно е подъл противник на стадион " Христо Ботев ", тъй че заралии едва ли ги чака елементарен двубой.

Пълната стратегия на мачовете от 10-ия кръг:

Петък

15:00 ч, Ботев Враца - Берое

17:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Черно море

20:00 ч, Ботев Пд - ЦСКА

Събота

15:00 ч, Арда - Хебър

17:30 ч, Локомотив Пловдив - Славия

20:00 ч, Левски - Етър

Неделя

18:00 ч, Пирин Благоевград - Крумовград

20:30 ч, Локомотив София - Лудогорец. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР