С три мача днес ще приключи 13-ият кръг в Първа

...
С три мача днес ще приключи 13-ият кръг в Първа
Коментари Харесай

Лудогорец ще мие срама от мача с Нордшеланд срещу Пирин

С три мача през днешния ден ще завърши 13-ият кръг в Първа лига. От 15:15 часа Етър посреща Хебър Пазарджик. ЦСКА 1948 приема Ботев Пд в Бистрица от 17:45, а от 20:15 часа Лудогорец е хазаин на Пирин Благоевград.


Българският първенец претърпя пагубна загуба от датския Нордшеланд с 1:7 като посетител в шампионата Лига на конференциите през седмицата. Най-тежкото проваляне на " зелените " в историята им докара до разтърсвания в клуба, като незабавно по-късно цялото управление и спортно-технически щаб - в лицето на старши треньора Ивайло Петев, изпълнителния шеф Ангел Петричев, спортния шеф Георги Караманджуков и техническия шеф Козмин Моци, подадоха оставки, които са подадени пред притежателите Кирил и Георги Домусчиеви. В последния кръг от шампионата разградчани надделяха Левски с минималното 1:0 като посетител на " Герена ", а в таблицата са на шесто място с 20 точки, на 10 от лидера Локомотив Пд, само че и с три мача по-малко от " черно-белите ". Пирин е 13-и с 11 пункта, само че е във напредък в последно време, като завоюва три от последните си четири мача - в предишния кръг серията от три следващи триумфа завърши след тъждество 1:1 със Славия в Благоевград.

По-рано денем, ЦСКА 1948 е хазаин на Ботев Пд на стадион " Витоша ". Играчите на Николай Панайотов прекъснаха поредност от три поредни срещи без победа в елита с мъчно изкования триумф над Ботев Враца с 2:1 като посетител. В воин за " армейците " се трансформира Ивайло Чочев, който вкара и двете попадения, в това число победното в 92-та минута. Отборът обявява огромни упоритости преди старта на акцията, само че към този момент не ги оправдава, като заема седмата позиция с 18 точки. Ботев от своя страна усъвършенства представянето си напоследък, като записа три победи, тъждество и две загуби в миналите си шест дуела. В последния кръг " канарчетата " разрушиха Берое в следващото издание на " Битката за Тракия " с 4:1 на " Колежа ". Тимът на Душан Керкез е 12-и с 12 точки.

В първия мач от програмата, Етър приема Хебър на стадион " Ивайло " във Велико Търново. След като завоюва за първи път през сезона след завръщането си в елита при гостуването на Локомотив София с 3:1, " болярите " влязоха в серия от четири следващи загуби без маркиран гол. Лошите резултати закономерно костваха поста на старши треньора Емануел Луканов, който бе сменен от Светослав Петров. Бившият ментор на Септември София ще дебютира публично точно в утрешното домакинство против Хебър. Етър е на дъното с едвам четири точки, с девет загуби от първите си 11 мача. Срещу себе си великотърновци ще имат тим на Хебър, който е в серия от шест следващи дуела без триумф. Все отново, играчите на Любослав Пенев направиха две равенства в последните два кръга против Ботев Враца и Крумовград вкъщи. Пазарджиклии, които стартираха добре акцията, са десети сега с 13 точки.

Програма за 13-ия кръг на Първа лига:

Петък, 6 октомври

Крумовград - Ботев Враца 1:0

Берое - Локомотив София 0:1

Събота, 7 октомври

ЦСКА – Левски 1:1

Славия – Арда 1:0

Черно море - Локомотив Пловдив 2:2

Неделя, 8 октомври

15:15, Етър – Хебър

17:45, ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив

20:15, Лудогорец - Пирин Благоевград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР