С три и половина милиона лева ще се финансират през

...
С три и половина милиона лева ще се финансират през
Коментари Харесай

3 500 000 лева за нови работни места и по-добри условията на труд за хора с увреждания

С три и половина милиона лв. ще се финансират през тази година планове на работодатели за откриване на нови работни места и възстановяване на изискванията на труд за в трудоспособна възраст, предава БНР. Средствата са обезпечени по Националната стратегия за претовареност на хора с увреждания, кандидатства се пред.
До 10 000 лв. може да получи шеф, с цел да обезпечи достъп до работно място на човек с увреждане. Същата сума ще се дава и за пригаждане на съществуващи работни места и съоръжение на нови. За подготовка и преквалификация на един служащ с увреждане могат да се получат до 1000 лв..
 Хората с увреждания могат да кандидатства за безвъзмездна винетка и онлайн Хората с увреждания могат да кандидатства за безвъзмездна винетка и онлайн
Хората с увреждания, които имат предпочитание да получат безвъзмездна винетка, могат да подадат заявление за издаването ѝ и по електронен път чр...
Срокът за кандидатстване е 15-и април, а до 25-и февруари Агенцията за хора с увреждания ще приема оферти за пускане на независим бизнес от хора с увреждания, за което могат да се дават 20 000 лв.. Те ще са за капиталови разноски, строително-ремонтни работи, съоръжение на работни места, образование на личен състав, покриване на стартовия капитал.
Кандидатите би трябвало да са с 50 и над 50% понижена работоспособност, да не са притежатели или съдружници в друга компания. Агенцията за хората с увреждания афишира и конкурс за финансиране на планове за основаване на центрове за предпазена претовареност. Във всеки подобен би трябвало да се обезпечат условия за трудови умения и привички на най-малко 15 лица с голям брой трайни увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР