„С третия мандат е нужен друг подход, но може да

...
„С третия мандат е нужен друг подход, но може да
Коментари Харесай

Съветник на президента: Нужен е друг подход с третия мандат, трябва да се поеме голям риск

„ С третия мандат е необходим различен метод, само че може да няма предпочитание и кураж. Трябва да се поеме огромен риск. Различните конфигурации носят друга степен на токсичност. Трябва да има ясни цели, къс небосвод и партийно неоцветени персони “.

Това съобщи пред bTV ръководителят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

„ Аз не виждам кардинална разлика в възможностите на тези, които могат да получат мандата. Тези, които могат да получат мандата, са Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и „ Български напредък “. „ Възраждане “ се споделили, че не желаят да има държавно управление, а Движение за права и свободи няма по какъв начин да бъде мандатоносител. Всички споделят, че ще създадат всичко допустимо, само че по свое му “, уточни той.

„ Различията сред трите сили са не в самите партии, а в ангажиментите, които могат да изработят. Ясно е, че без ГЕРБ не може да се сформира държавно управление. „ Демократична България “ може да получи поддръжката на ГЕРБ, само че първо ще се обърне към „ Продължаваме промяната “, изясни Маринов.

„ От „ Български напредък “ са безусловно сговорчиви. Проблемът е, че са нова партия без ясна позиция и построени връзки с другите. Трудно е да носят заряда на публично доверие и поддръжка, който е нужен на мандатоносителя. Задачата теоретично има решение, само че на практиката е неизпълнима “, добави ръководителят на Стратегическия съвет към президента.

Според него 48-ото Народно заседание не е продуктивно.

„ Аз персонално считам, че би трябвало да бъдем реалисти. Партиите се готвят за избори. Не бива да бъдем наивни. Една част от въпросите, които се дискутират имат и кардинален темперамент. В същото време няма спънка да се прави и някаква работа, да се прави работа в комисиите, с цел да могат да влязат в пленарната зала “, уточни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР