С трактори, коне и чанове протестираха днес земеделските производители от

...
С трактори, коне и чанове протестираха днес земеделските производители от
Коментари Харесай

Земеделци блокираха пътя за Кулата, готвят се за протест пред Министерския съвет

С трактори, коне и чанове стачкуваха през днешния ден земеделските производители от Благоевградска област, съобщи БНР. За един час те съумяха да блокират интернационалния път Е-79 на изхода на Благоевград в посока Кулата.

Автомобилният трафик се пренасочваше по автомагистрала „ Струма “ през кръговото кръстовище.

Независимо от хода на договарянията с властта през днешния ден - във вторник ще има народен митинг пред Министерски съвет, безапелационни бяха от Инициативния комитет, сплотяващ 25 браншови организации в бранша.

По-малко хора и повече земеделска техника имаше на митинга край Благоевград през днешния ден. Фермерите са оставени без пари, а заплащанията закъсняват трети месец:

" За първи път дотации се получават по „ Обвързана поддръжка “ след Нова година и още не са получени “, разяснява един от присъстващите.

На митинга в Благоевград през днешния ден имаше и младежи, пристигнали като жители и консуматори да поддържат фермерите:

" Време да се оцени какво върша хората от този отрасъл, не е заслужено ", сподели една от тях.

Председателят на обединяване „ Български животновъди “ Юлия Коюнджийска беше безапелационна, че без значение от договарянията през днешния ден с държавното управление, народен митинг при започване на идната седмица ще има:

" Срещата е през днешния ден на сътрудниците, само че във вторник ще има общонационален митинг пред Министерски съвет “, сподели тя.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР