С традиционно запалване на символния огън на празниците, на 3

...
С традиционно запалване на символния огън на празниците, на 3
Коментари Харесай

В Сливен откриват Майски дни на културата на 3 май

С обичайно запалване на символния огън на празниците, на 3 май ще бъде обещано началото на Майски дни на културата „ Сливенски огньове “.

Церемонията ще се състои на пл. „ Хаджи Димитър “ от 20.30 ч. В нея като факлоносци ще се включат възпитаници от Профилирана природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “, Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „ Захарий Стоянов “ и Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „ Акад. Неделчо Неделчев “.

В церемонията ще вземат участие група „ Вакали “. Групата е основана през 2000 година, от Явор Дойчинов с концепцията за нов музикално-танцов формат, в който изпълнителите се приготвят да бъдат музиканти и танцьори по едно и също време. Репертоарът им е самобитно дръм-шоу от инструментални и танцови осъществявания, които интерпретират българските ритми и неравноделни размери със актуалните изразни средства на музиката и танца.

Церемонията ще приключи с празнични илюминации, които ще огреят небето над пл. „ Хаджи Димитър “.

В 21 ч. на откритата сцена на площада, рок легендите „ Сигнал “ ще вдигнат градуса на настроението. Групата е основана през 1978 година от трима някогашни членове на „ Златни струни “. Първата ария, която основават и записват е „ Любов “. Първият огромен шлагер на „ Сигнал “ – „ Може би “, оглавява радио-класациите. В началото на новото хилядолетие от началния състав на групата остава единствено Йордан Караджов, само че групата продължава да концертира и записва нови песни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР