С традиционния ритуал Измиване на ръце“, но в съответсвие с

...
С традиционния ритуал Измиване на ръце“, но в съответсвие с
Коментари Харесай

Варненската АГ болница отбеляза Бабин ден: Привилегировани сме и благословени да даряваме радост

С обичайния обред „ Измиване на ръце “, само че в съответсвие с всички противоепидемични ограничения, тази заран беше маркиран Бабинден (по остарял стил) във варненската СБАГАЛ „ проф. доктор Д. Стаматов “. 

Медиците си пожелаха здраве, доста бебета през годината и постоянно да излизат спечелили от всяка сложна обстановка.

Управителят на болничното заведение, проф. доктор Емил Ковачев д.м.н. пожела на сътрудниците си доста здраве и триумфи в благородната специалност да посрещат новия живот. Към пожеланията му се причисли и преподавателят от Медицински Университет Варна проф. Миглена Кожухарова.

Проф. доктор Емил Ковачев се обърна към сътрудниците си сдумите: " Днешният ден е огромен празник в българския ритуален календар и дава церемониален свършек на цикъла на Рождественските празници. Бабинден идва от езическите праславянски времена и минава през всички столетия на битие на българската националност, като респект и благослов към дамата, която оказва помощ на идването на новия живот. Официално от 1951 година 21 януари е разгласен за Ден на родилната помощ и празник на гинеколозите и акушерките.

В актуалните сложни времена, когато човечеството е изправено пред провокациите на международна пандемия, този празник добива ново звучене и особена нужда, тъй като носи оптимизъм, вяра, одобряване и религия в живота, който пребъдва  и тържествува все пак.

На днешния ден бих желал да поздравя всички сътрудници и тези, които означават Бабинден като собствен празник, да им пожелая най-много здраве и сили да отстояват специалността, да получават задоволство от напъните си и наслада от щастливите усмивки на майките, които поемат в ръце своите чеда. Ние сме привилегировани и благословени да даряваме наслада и да осмисляме живота на фамилиите.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! "

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови лекарите и акушерките, работещи в АГ болничното заведение.

Лечебното заведение получи в подарък икона. Тя израз на благодарността на татко, чието бебе се ражда с помощта и грижите на медиците от СБАГАЛ " проф. доктор Д. Стаматов ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР