С този тип коалиционни партньори не можем да сме спокойни.

...
С този тип коалиционни партньори не можем да сме спокойни.
Коментари Харесай

Тошко Йорданов, ИТН: С този тип коалиционни партньори не можем да сме спокойни

С този вид съдружни сътрудници не можем да сме спокойни. Те нарушиха доверието по доста способи. Позицията на Има Такъв Народ е непроменена. Това съобщи пред Нова шефът на ПГ на „ Има подобен народ” Тошко Йорданов.

Йорданов показа, че ръководещите са водили диалози с европейски дипломати за РСМ. „ Търсеше се опит да се заобиколи съдружното съглашение, да се пусне Македония в Европейски Съюз без никакви гаранции от македонска страна. “

„ Надежди, влюбвания, сърдения и пристрастености са непотребни. Имаме съдружно съглашение, в случай че Политическа партия го наруши, следствията ще бъдат за тях “, сподели той.

Според него Европейски Съюз може да има всевъзможни упования: „ Публичното говорене обаче и действителността са две разнообразни неща. Външният напън е от наши сътрудници в Европейски Съюз “, разяснява Йорданов.

По думите му се бърза РСМ да е част от Европейски Съюз поради войната в Украйна и по този начин да пресечем съветското въздействие в нашата съседка.

„ Ако обаче пуснем РСМ в Европейски Съюз ей по този начин, то тук у нас държавното управление ще си отиде, а съветското въздействие ще се ускори. Те би трябвало да си преценяват къде желаят да се ускори то и кое им е по-важно – ние или РСМ “, сподели Йорданов.

Той бе запитан за какво Петков желае привикване на КСНС: „ Опитва да го свика, с цел да се вземе някакво решение сякаш от всички партии. Няма по какъв начин да има общо решение, тъй като ние имаме съществено разминаване с Политическа партия и Демократична България “, добави той.

Йорданов бе запитан и за тематиката за еврото: „ Ние сме за него, само че тук казусът е различен. Липсва връзка в обединението. Василев се опитва да го направи този номер преди 2 седмици – да вкара за разискване в Министерски съвет проекта за вкарване на еврото, ние реагирахме и той го изтегли. Щяхме да почистим спецификите съдружно и тогава да се внесе, само че те не го сториха, непосредствено го внесоха. Това е нарушение на съдружното съглашение. Конците един по един се късат “, изясни Йорданов.

Според него е комплицирано да влезем в 2024 година в Еврозоната. „ Най-малкото не отговаряме на условията за инфлация. Не можем да осъществим изискванията, не тъй като не желаеме, а тъй като обстановката е такава “, добави политикът от Има Такъв Народ.

Той разяснява и мракобесния закон на Василев: „ Това е безспорен тоталитаризъм. Нечии болен мозък е решил да прави това. С подигравка следя паническите изказвания на хора от обединението, които споделят, че не са знаели какво се случва. Напротив, това нещо се е работило в стеснен фамилен кръг. Дори Киселова е работила по това. Да тръгнеш да упражняваш и да искаш финансова власт и налагане на запори по лист, е неуместно. Това при нас няма да мине “, сподели Йорданов.

„ Не знам кой е болният мозък, само че знам, че се е работило в МФ “, съобщи той.

„ Тая концепция е зародила още по време на служебния кабинет. Тогава МФ е изпратило двама-трима души, които да работят по това, само че те са дали негативно мнение. Ако някой си мисли, че ще пробута нещо сходно, по-добре да се откаже “, счита той.

По думите му той не е гадателка и не знае до по кое време ще съществува обединението. „ Ако някой продължи по линията, по която е тръгнал, това ще се случи “, добави политикът.

„ На парно се отоплявам. Скъпо е. Цената на парното за последните 7-8 години се подвигна фрапантно. Не съм специалист, не знам какво става. Сега има война, само че преди 5 години нямаше “, изясни Йорданов.

„ Човек има избор или да се отоплява, или не. Имам шанс, че при мен тръбите на парното минават през пода. Мога да понижа радиаторите, тъй като тръбите, минаващи изпод, отдават топлота “, сподели той.

„ Енергийното министерство има предложение да отпадне цената с Данък добавена стойност. Така цената ще е с 20% надолу. Пак е неприятно, само че такава е обстановката “, добави Йорданов.

По думите му ще е тежко и бодрящите изказвания какъв брой елементарно ще се оправим, са непотребни. „ На хората би трябвало да им се споделя истината “, счита той.

„ Не мисля, че хората ще се успокоят. Прави се вероятното, само че ще повторя, че изказванията, че всичко може да се оправи с държавна интервенция, не са правилни “, акцентира Йорданов.

„ Задават се сложни години, по-добре да се каже в прав текст на хората, вместо да ги заблуждаваме. Хората няма да се усещат както преди 2 години “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР