С този ход партиите, които подкрепя правителството показаха на шефовете

...
С този ход партиите, които подкрепя правителството показаха на шефовете
Коментари Харесай

Парламентарен шут на докладите за работата на разузнаването и контраразузнаването

С този ход партиите, които поддържа държавното управление демонстрираха на шефовете на двете служби, че не харесват работата им. Пламен Тончев в ДАНС и Антоан Гечев в ДАР бяха назначени от президента Румен Радев по предложение на служебното държавно управление на Стефан Янев.

 

За да се премине към промяната им обаче би трябвало да се трансформират няколко закона, съгласно които освобождението и назначението на шефовете на специфичните служби става с декрет на президента.

Още преди два месеца министър председателят Николай Денков разгласи в изявление за излизащото в Брюксел издание " Политико ", че един от целите на новото държавно управление е широкообхватна промяна на разследващите служби за премахване на сътрудниците на Москва.

Преди 10 дни от " Продължаваме промяната " желаеха от ГЕРБ да заеме позиция в спора с президента Румен Радев по тематиката за службите за сигурност.

На това съвещание депутатите не одобриха и отчета на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за осъществената активност през 2022 година. От него стана ясно, че през предходната година специфични разследващи средства (СРС) са употребявани при 2325 лица.

Най-често те са употребявани за закононарушения от проведена незаконна група, наркотични субстанции, акцизни артикули, обири, рушвет, закононарушения срещу митническия режим и други.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР