С този древен лек ще изхвърлите всички отрови и токсини

...
С този древен лек ще изхвърлите всички отрови и токсини
Коментари Харесай

С този древен лек ще изхвърлите всички отрови и токсини от тялото

С този античен лек ще изхвърлите всички токсини и отрови от тялото

Лечебните свойства на въглена се базират на неговата изключителна дарба да се свързва с бактериалните отрови и други токсични субстанции, които са попаднали в организма или са артикул на метаболитните процеси.

Как се добива въгленът?

Растителният въглен се получава посредством изгаряне на дървесината, а процесът се приключва навръх стадия, когато е налице жаравата.

За производството на деен въглен се употребява дървен материал от евкалипт, липа, орех, череша, ябълка или някакъв различен тип дърво.

Въгленът може да се сътвори, в случай че жарта се сложи в някакъв съд и херметически се затвори. По този метод се добива деен въглен, който по-късно би трябвало да се счука в хаванче или да се смели в кафемашина. Колкото по-ситно са смлени въглените, толкоз по-ефективни са те.

Перорално приложение:

Активният въглен се пие при: неприятен мирис, язва на стомаха, инфектиране на червата, проблеми с храносмилателния тракт, колит, жълтеница, рак и отравяне.

Употреба:

1-2 супени лъжици въглен на прахуляк, разбъркайте в малко вода, пийте 2-3 пъти дневно преди хранене.

За деца: течността се подготвя от вечерта, с цел да престои, а на другия ден се пие без утайката.

За външна приложимост:

Във тип на компреси се употребява при: рани, ухапвания от инсекти, целулит, подкожни язви, коремни болки, разнообразни възпалителни процеси, контузии на ставите, екзема и други

Компрес от въглен на прахуляк и ленено брашно

Лененото семе се смила и се получава брашно, което по-късно се смесва с въглена на прахуляк в равни пропорции (1: 1). Към една лъжица от сместа се прибавят три супени лъжици вода (1: 3). Течността се слага на междинен огън, по-късно се вари при непрекъснато безредие, до момента в който сместа стане лепкава. Нанесете върху многослойна марля, покрийте със стреч фолио и от горната страна с кърпа; фиксирайте с превръзка и дръжте от 1-8 часа. След премахване на компреса, изтрийте мястото с забрадка, напоена с алкохол.

Паста при ревматизъм и артрит

Прави се паста от въглен на прахуляк и чай от пикантен червен пипер (2 чаени лъжички червен пипер на прахуляк с 250 мл. вряла вода, да престои 5 мин). Нанесете паста (с дебелина 5-6 мм.) върху няколко пласта марля. Върху компреса се слага стреч фолио и над него се слага плат или вълнен материал и се фиксира с превръзка.

Компресът би трябвало да престои от 1 до 8 часа. Когато се в профил, кожата би трябвало да се изтрие с забрадка, напоена с алкохол.

Предупреждение: Ако се сложи върху открита рана, въгленът може да оцвети кожата и работи като средство за татуиране.

Въгленът може да се употребява като освежаващо и пречистващо средство за стая, ледник, съдомиялна машина и други

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР