С това си решение парламентът не признава директивите на ЕС,

...
С това си решение парламентът не признава директивите на ЕС,
Коментари Харесай

БСП към депутатите: 17 пъти поискахме минимална заплата от 850 лв., но вие го отхвърлихте

„ С това си решение Народното събрание не признава директивите на Европейски Съюз, Народното събрание ще гласоподава антиевропейска политика. Става въпрос за инструкция на Европейски съюз, която споделя: “Страните членки да приведат минималните си заплати в сходство с 50% от междинната работна заплата или 60% от междинната медианна заплата “. Тук народни представители от няколко парламентарни групи неодобряват Европейски Съюз, Европейска комисия и Европарламента. Как може да окачествим такова нещо? “ Това съобщи националният представител от ПГ на “БСП за България “ Румен Гечев  по време на дебатите за удължение на държавния бюджет.
Според зам.-председателя на ПГ на “БСП за България “ Георги Свиленски  от левицата са дали опция на народните представители 17 пъти от през вчерашния ден до през днешния ден да поддържат минимална заплата от 850 лева, само че те са дали своят вот срещу. 
„ Днес евентуално ще им се наложи още няколко пъти да го създадат. Само желая да поясня, че с изключение на тези 500 хиляди български жители, които обричате на апетит в идните месеци, включително са 10 хиляди чиновници на Българските държавни железници, тъй като техните заплати са свързани с минималната, 10 хиляди в „ Български пощи “. Ето за тези хора помислете и за всички други 480 хиляди, които чакат от вас и от нас решение. Вие освен, че не желаете да го дискутирате, не го и допускате до разискване “, съобщи от трибуната социалистът.
Свиленски е уверен, че партиите безусловно умишлено, съзнателно и целеустремено отхвърлят предлагането на „ Българска социалистическа партия за България “. „ Не го вършат без да желаят. Те знаят какво вършат, с цел да останат парите за нещо друго. И това нещо друго е въоръжение, а не обществена политика “, безапелационен е той.
„ Напът сме да създадем цялостен безпорядък още в самото начало “, предизвести депутатът от БСП Борислав Гуцанов . „ Това, което е продължение от политиката на предходния кабинет беше доста положително, само че в случай че бяхте приели предлагането, в този момент щеше да има облекчение от по 900 лева “, съобщи той във връзка с признатото продължение на помощта в размер на 50 лева на дете при работещи родители, вместо тя да бъде увеличена.
По думите на социалиста няма по какъв начин да се борим с демографска злополука и демографска рецесия, като вършим същото нещо, което е било до момента. „ Нека да се концентрираме и да създадем един бюджет, който да даде опция на хората да се усещат по-добре, а не това, което сега вие вършиме “, прикани той народните представители.
„ Сигурно от кумова срама сътрудниците от ГЕРБ в комисия гласоподават за избрани оферти, само че тук, скрити зад някакво болшинство от 240 гласуващи, гласоподават хитричко “, съобщи националният представител от левицата Георги Гьоков  по отношение на предложение на Политическа партия за данъчните облекчения за деца. 
„ Това е напълно ориентирано гласоподаване на ГЕРБ против ползите на тези хора. Защо от самото начало се маскирате като обществено виновни, а когато пристигна моментът да взимаме решения, гласувате назад? Това ще ви тежи на съвестта “, сподели още той.
„ Отхвърлихте по-голямо данъчно облекчение за родителите с едно дете – от 600 на 900 лв.. Не допуснахте разглеждане на минимална работна заплата от 850 лв.. Като български жители ние се стремим да имаме приходи, равни на европейските. Затова предлагането ни беше минималната работна заплата да бъде 50% от междинната. Това, което вършиме, не е антиевропейска политика, това е антибългарска политика и апелирам всички български жители да извърнат внимание на хората в тази зала. Те вместо да работят за тези, които са ги избрали, работят против тях “, съобщи от трибуната националният представител от БСП Мая Димитрова .
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР