С това броят на жертвите нарасна на девет, а двама

...
С това броят на жертвите нарасна на девет, а двама
Коментари Харесай

Откриха още едно тяло на ферибота „Юрофери Олимпия“

С това броят на жертвите набъбна на девет, а двама души към момента са в неопределеност

В петък гръцката брегова защита заяви, че пожарникарите са разкрили тялото на мъж на ферибота, плаващ под италиански байрак, който се възпламени предишния месец. С това броят на жертвите набъбна на девет, а двама души към момента са в неопределеност.

Пожарът обхвана ферибота „ Юрофери Олимпия “, рано сутринта на 18 февруари покрай гръцкия остров Корфу, откакто напусна гръцкото пристанище Игуменица и се насочи към италианския град Бриндизи, съобщи Nova.bg.

Повечето от пасажерите бяха бързо евакуирани в границите на един час, само че близо дузина водачи на камиони бяха в неопределеност.

До момента са разпознати единствено две от деветте тела, съобщи представител на бреговата защита, като добави, че и двете жертви са гърци.

Сред 281 оживели - 230 пасажери и 51 души екипаж, има двама афганистанци, които не са били в листата на пасажерите, което породи опасения, че на борда може да е имало още нерегистрирани пасажери.

Корабът беше изтеглен на буксир до пристанището Астакос на западния бряг на Гърция, с цел да може избавителните интервенции да продължат по-безопасно.

Но даже и след изчакването тлеещият транспортен съд да се охлади от температурите над 400º С, токсичният пушек и детонациите попречиха в продължение на седмици търсенето на оживели.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР