С толкова разбити улици в България съвсем спокойно може да

...
С толкова разбити улици в България съвсем спокойно може да
Коментари Харесай

Как разбита улица забави линейка? СНИМКИ

С толкоз разрушени улици в България напълно умерено може да се изготви класация  " Коя е по-по-най ".

Улица " Резервоарска "  в един от най-старите квартали във Велико Търново, а точно " Варуша ", е в сериозно положение от години. Жители са подали многочислени тъжби до съответните институции за решение на казуса с разрушената улица, само че, както се споделя, от едното ухо влезнало, от другото излязло.

Сега Илиян Канчев още веднъж припомня на институциите да вземат ограничения. В обществената мрежа Facebook той споделя фотоси, които демонстрират в какво положение е улицата към този миг и отбелязва, че на въпросната улица живеят и възрастни, трудноподвижни хора.

" Всеки ден прииждат задгранични туристи към многото къщи за посетители и хотели по тази историческа част на Търново и виждат отношението към българските полезности ", написа Илиян към обявата. Той повдига и следния въпрос - в случай че се наложи да се качи кола за спешна помощ - по какъв начин ще се случи това? А от мненията научаваме, че преди към 10 дни се е наложило да стигне колата за спешна помощ до една от къщите, намиращи се на улицата, само че за жал тя е закъсняла заради " прелестното " положение на улицата и наспрели коли посред пътя. Тъжно е да се заяви, само че още доста коли за спешна помощ ще закъснеят, в случай че улицата не се ремонтира - това е истината. 

Търновци се обръщат към кмета на града с въпроса: " Докога би трябвало да поносим това безхаберие по нашата улица, господин кмете? ".

Ето какви са и част от техните реакции, изразени в мрежата:

" По разрушена улица не съм виждала в целият град. Какъв град сме, селата са по-подредени от нашата улица! ", разяснява Димка Александрова. А съгласно Калин Стоянов Търново е градът на разрухата.

" Това е подсъдно! Защо плащаме налози? Но ние не сме народ, който да каже - Няма да плащаме повече налози, ние, всички жители на В. Търново. Тогава ще схванат! Но за жалост ние не сме толкоз ядосани от този смут и още по-малко не сме толкоз смели и по тази причина получаваме токова " внимание " от страна на общината, общинарите и кмета, на които им осигуряваме заплатите. Така че сме си получили каквото заслужаваме поради голямото ни безмълвие. Ние сме безмълвни очевидци на личните ни премеждия. ", написа Виолета Тодорова.

" Г-н кмете, за следващ път ви каним да се качите до края на улица Резервоарска... И с цел да не си трошите Вашата персонална или служебна кола, поемаме ангажимент ние да Ви повозим, с цел да може и Вие да се насладите на неповторим офроуд! ", прибавя Антоанета Иванова.



Снимки: Илиян Канчев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР