С тези управляващи не може да имаме очаквания – ще

...
С тези управляващи не може да имаме очаквания – ще
Коментари Харесай

БСП: Ще следим дали парите в бюджета реално стигат до хората

„ С тези ръководещи не може да имаме упования – ще получим още от същото. От нас българските жители могат да чакат отбрана на техните права. “ Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски  в ефира на NOVA.
По неговите думи българският бизнес няма да получи това, което очакваше от Шенген, а българските жители ще получат нови бежанци.
„ Тази сглобка защо се образува – за Шенген и за влизане в еврозоната на 1 януари 2024 година Днес сме 11 януари 2024 година – няма еврозона. Няма и Шенген – каквото и да си приказваме, 97% от стокооборота ни е сухопътен, едвам 3% е по въздух и вода. Конституционната промяна е оспорена от всички юридически общности и вкарана в Конституционния съд. Но пък Борисов е със свалени каузи – към този момент не се приказва за Барселона и за чекмеджетата. Делото на Кирил Петков за погрешно попълнената декларация също е прекъснато. Т.е. това, което желаеха подмолно да се случи, се случи. Това, което обещаваха на българските жители – не се случи “, акцентира Свиленски.
Той сигнализира, че за първи път през първите 10 дни на януари България внася електрически ток.
„ За това никой не приказва – до каква степен е докарана българската енергетика. Ето тези въпроси ще сложим в българския парламент. Ще следим дали записаните в бюджета планове на общините се осъществят – дали пари доближават до хората. Ето това е значимото и това интересува жителите. Тях не ги интересува ротацията, кой ще е ръководител на Народното събрание или по какъв начин ще си разпределят регулаторните органи – за каквото единствено приказват ръководещите, само че не приказват за безработица, за приходи, за инфлация “, безапелационен бе Георги Свиленски.
„ В новата парламентарна сесия целите на Българска социалистическа партия не са се трансформирали – те са мощна обществена политика, добруването на хората в България и възобновяване на справедливостта “, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков в ефира на  Bulgaria ON AIR.
Той дефинира влизането на България Шенген единствено по въздух и вода като унизително. „ Бих задал въпрос на премиера – щом е уверен, че до края на годината ще влезем и по суша, къде е датата? Не му имам вяра, тъй като има наклонност да не извършва уговорките си – както стана със старозагорските миньори “, акцентира Гьоков.
„ Наблюдавам доста деликатно обществената политика, която организира държавното управление и виждам, че няма такава. А там има доста провокации – цифровизацията ни изостава тотално, закъсняхме с разпоредбите за отдалечената работа, в пенсионната система към момента има доста неправда “, оцени работата общественото министерство някогашния министър.
„ Ротацията ще си я реши сглобката, ние ще гласуваме „ срещу “, каквото и да предложат. Българска социалистическа партия ще има свои номинации за регулаторните органи – готови експерти и специалисти “, сподели още Георги Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР