С тези резултати от изборите, трябва всички, както ние сме

...
С тези резултати от изборите, трябва всички, както ние сме
Коментари Харесай

Търсим подкрепа от Възраждане, а не коалиция: Борисов

" С тези резултати от изборите, би трябвало всички, както ние сме се смирили, да се смирят и те ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на посещаване в Стара Загора. " Спечелили вота и предлагаме да има държавно управление, а те имат право на избор ", акцентира той.
" С голямо почитание се отнасям към Възраждане и доста по-лесно би се работило с тях, тъй като са съществени хора.

Проблемът там е идеалогически, тъй като няма на какво да стъпим. Те са за излизане от НАТО и Европейски Съюз, за излизане от Еврозоната, да не се оказва помощ на Украйна, които са първите точки от нашата стратегия. Понеже те съответстват с вижданията на Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи, ние там търсим благоприятни условия ", изясни Борисов.

" Ние, математически, без Възраждане, не можем да създадем държавно управление ", призна той и посочи, че ГЕРБ търси единодушие в другите партии за общи политики.  " Не сме предложили коалиция, тъй като тя е невъзможна ”, акцентира Борисов.  Той бе безапелационен, че в случай че никой не седне на масата за договаряния с него за първия мандат, надали нещо ще се случи и с втория, и с третия.

Борисов посочи още, че контактната група с Плевнелиев и Паси е подготвена на диалози с Политическа партия.
" Ако се произведат нови избори, какво? Пак същото ще се получи. Затова ние им споделяме - поставете си изискванията на тази контактна група и през нея да преговаряме. Аз в ГЕРБ даже не мога да намеря хора, които да договарят. Защото ги ненавиждат. Делян Добрев ми споделя - ще си отрежа ръката, в случай че би трябвало да отида да договарям ", уточни той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР