С тези 9 протеста показваме, че още не сме се

...
С тези 9 протеста показваме, че още не сме се
Коментари Харесай

Плевнелиев: Протестите показват, че не сме се разделили с робската ни психика

С тези 9 митинга демонстрираме, че още не сме се разделили с робската ни душeвност, че все чакаме някой различен да ни освобождава. Това съобщи Росен Плевнелиев по отношение на множеството демонстрации на откриването на европредседателството.

" Левски ни учеше да изградим личния си потенциал, с цел да се освободим сами, този развой още не е завършил. От времето на Бай Ганьо до наши дни българите съумяваме да покажем най-лошото на света. Ще ми се да е противоположното. Да покажем триумфите на младите, триумфите на стопанската система ", сподели още Плевнелиев

Все отново той посочи, че всеки митинг, стига да е легален и либерален, би трябвало да бъде извършен. 

" Тези митинги не са знак на бъдещи политически дейности, само че ни споделят нещо значимо - целият политически хайлайф, за жалост, не си е приключил работата през годините. Те са знак на ниско доверие на жителите към институциите, тъй като те са обърнати с лице към мощните, олигарсите, към хората с връзки, а не към народа ", разяснява още той във връзка митингите против застрояването на Пирин.

По думите му това ниско доверие е справедливо, тъй като някои от системите в страната са отказали да подсигуряват правдивост, като да вземем за пример опазването на здравето и правосъдната система.

Според него втори въжен превоз на Банско би трябвало от дълго време да е издигнат, тъй като всички региони в страната имат право да развиват туризма.

" Абсолютна безнаказаност е да оставим една трета, и най-бедната част на народа, да не развиват туризъм, поради едно безумно опълчване ", безапелационен е Плевнелиев.

По думите мъу изгодите от Европредседателството са големи. " Тогава, когато прожекторите от света са ориентирани против вас и вие сте подготвени да покажете най-хубавото от себе си, няма по какъв начин да не извлечете изгоди. Някои от изгодите от българското председателство на Европейски Съюз към този момент са забележими. Ние имаме подписан контракт за добросъседство с Македония, през миналата година беше прието българско национално малцинство в Албания. Това са стратегически достижения и аз приветствам държавното управление. Ние към този момент берем плодовете на председателството ”, уточни Плевнелиев, наблягайки, че в този момент би трябвало да покажем най-хубавото от себе си, „ да се активизираме, да сложим завършек на партизанския метод и да сме обединени всички ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР