С Тео се познаваме от много години. Когатоми хрумна идеята

...
С Тео се познаваме от много години. Когатоми хрумна идеята
Коментари Харесай

Теодор Папазов пред Дарик: Има път, има начин човек да се пребори със зависимостите, стига да го иска

" С Тео се познаваме от доста години. Когатоми хрумна концепцията за театър на тази тема, се сетих за негои той се съгласи. "

Това съобщи в ефира на Дарикрежисьорът Любомир Сапунджиев за спектакъла си " Чист: отърваването от зависимостта ", ориентиран към битката със сависимостите.

" Идеята пристигна от едно изявление, което гледах с мой прочут, за който подозирах, че има проблем със взаимозависимост. Имам и персонален допир с мой непосредствен човек, който имаше подобен проблем, някак си персонално я одобрявам тази тематика. Спектакълът еподкрепен от Национален Фонд Култура ",разказа режисьорът.

АктьорътТеодор Папазов разкри детайлности за процеса на работа и елементи за спектакъла.

" Това не е тъкмо типичен театър. Имаме слушалка в ухото, където върви текстът и аз го възпроизвеждам на сцената. Трябваше да намерим хора, които са минали през това и към този момент са чисти. Трябваше да проследим такава история, която споделя целия интервал. Намерихме десетина индивида, само че нямаше по какъв начин да ги съберем в този един час и се спряхме на четирима ", описа Папазов.

- Историите са на запис, аз ги чувам и възпроизвеждам, с цел да бъде по-достоверен самият показ и историята оптимално да се приближи до оригинала.

" Доста прочувствено мина премиерата, допускам,че това се държи на обстоятелството, че измежду феновете бяха част от хората, чиито истории бяхме записали. Това оказа помощ и като цялона атмосферата в самия театър ", показа Сапунджиев.

" Основното обръщение, което желаеме да отправим е, в случай че може този театър да помогне на подвластни или техните близки, чувайки сходни истории, да видят, че има решение на казуса, има път, има метод да се преборишс този проблем ", добави той.

- Не единствено към наркозависимите, само че и към алкохолиците. Додох си сметка по какъв начин самият аз съм стиматизирал тези хора, без да си давам сметка, че какъвто и да е, той е човек и просто страда от една болест, с която може да се пребори. Слушайки историите на тези хора, ще чуете какъв брой човешко има в тях.

" Послението е, че има разновидности, в които човек може да остане чист. Това е болест и единственото лекуване за нея е да не се използва. Вариантът е подвластният да се слбижи с други, които са от неговата порода, с цел да може да премине през стадиите на своя живот. Той не може да разпознава възприятията си. Получава се един цикъл, всеки ден се прави едно и също и човек няма схващане, че има и други разновидности ", заключи Папазов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР