С тежък сарказъм и ирония коментира нарязването на Паметника на

...
С тежък сарказъм и ирония коментира нарязването на Паметника на
Коментари Харесай

Ст.Цанев за ПСА: Махаме главата на войника и слагаме на Денков, в ръцете на майката-на Кирил Петков

С тежък жлъч и подигравка разяснява нарязването на Паметника на Съветската войска поетът Стефан Цанев пред Георги Любенов по Българска национална телевизия.

" В Римската империя не са рушали монументи. Императорите единствено са сменяли главите. Например Калигула е сменял главата на предходния император и е инсталирал своята. Това е. Да сменят главата на руския боец на ПСА и да сложат главата на Николай Денков. На мястото на дамата - главата на Мария Габриел, а на детето - главата на Кирил Петков ", иронизира именитият ни публицист.

Той назова протичащото се в страната " дивотии ". Според него очевидно българският народ е трябвало да бъде ротиран с различен народ, с цел да се смеси и да се усъвършенства.

Може би би трябвало да изградим и монументи на всичките ни поробители. На Василий Втори Българоубиец да изградим 200-метров монумент, а на Султан Баязид – 500-метров паметник съгласно годините на поробването.

 

Този политически хайлайф е привършен, представители на интелигенцията в Народното събрание през днешния ден са Ицо Хазарта и Тошко Йорданов, бе тежката присъда на Стефан Цанев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР