С течение на времето инвестицията в недвижим имот несъмнено се

...
С течение на времето инвестицията в недвижим имот несъмнено се
Коментари Харесай

Заслужава ли си да инвестирате в недвижим имот

С течение на времето инвестицията в неподвижен парцел безспорно се е потвърдила като един от най-сигурните и криещи най-малък риск инвестиции на лични средства. Покупката на парцел у нас се дефинира като най-стабилното инвестиране и метод за печелене на въздържан приход, трупане на спестявания и създаване на диверсифициран капиталов портфейл.
 
Защо инвестицията в недвижими парцели е добър избор при инфлация
 
С повишаването на инфлацията в международен мащаб разумно се следи и растеж в стопанската система, което е  главен претекст за вложителите и тези, които имат спестявания,  да потърсят несъмнено влагане на средствата си. Инфлационната вълна е причина за загуба на тези средства, защото при трупането им в банка или у дома покупателната им стойност се губи, което води до обезценяването им.
 
Ако разполагате с избрани заделени средства и не желаете да поемате сериозния риск да се обезценят, то е добре да се насочите към сигурна инвестиция, която даже ще ви се отплати в бъдеще. Най-подходящият бизнес във време на несигурна икономическа конюнктура е този, в който финансовата инвестиция е еднократна и не ви обвързва с следващи покупки - такава е покупката на неподвижен парцел, изясняват специалистите от Адрес. Имотният пазар също търпи промени, главно заради поскъпващите строителни материали и работна ръка. Дори в този момент, когато цените на парцелите регистрират растеж, този способ за предпазване на парите ви се резервира най-стабилен. Един от главните резултати на инфлацията е свръхтърсене от хора на имотния пазар, което единствено по себе си значи, че рискът при инвестиция в жилище е най-малък.
 
Какво би трябвало да имате поради, с цел да разберете дали инвестицията ще е сполучлива
 
Собствеността на парцел безспорно води до финансова облага, без значение дали покупката е осъществена за отдаване на жилището чартърен, или препродаването му на по-висока цена. За да бъде обаче инвестицията сполучлива следва да се вземат поради редица фактори. На първо място би трябвало да се избере подобаващ регион, в който се следи вярно съответствие сред търсене и предложение. От основно значение е и дали парцелът има вероятност за повишение на цената си след време. Такава капиталова тактика може да трансформира жилището в сполучлива инвестиция за притежателя, най-много тъй като, за разлика от останалите капиталови ниши, разрешава разсрочено погашение на цената му.
 
При покупка на парцел, бил той апартамент, къща, ваканционен парцел, комерсиална, земеделска повърхност или гараж, и доходността, и рискът са умерени. Покачване или спад в цените се следи, само че е съвсем невероятно тя да се промени фрапантно в непосредствен проект. Това отличава инвестицията в неподвижен парцел от останалите сегменти за инвестиции на персонални средства. Разбира се, доходността ви от жилището търпи промени и това се дефинира от положението на пазара - дали се намира в своя пик или спад е водещ фактор за възвръщаемостта на вложението. Когато съществена мотивация е генерирането на облага, настоящото пазарно положение е от главно значение. Това изисква знания и вярна преценка по кое време е точният миг както за покупка, по този начин и за продажба.
 
 istock istock
Хората, които вършат тази стъпка за първи път, нормално вземат решение да закупят апартамент за отдаване чартърен и се насочват към двустайни жилища. И тук рискът е най-малък, най-много тъй като разполагате с нужното време за довеждане докрай и обзавеждане на парцела. Цялостната му визия е определяща за по-нататъшния му триумф.
 
Местоположение на парцела
 
За да бъде сполучлива инвестицията в парцел, е значимо той да се намира в атрактивен и перспективен регион, който съставлява интерес за купувачите. Това се дефинира от неговата локация - кварталът, в който е ситуиран, удобствата в него и близостта им до жилището. Колкото по-добри транспортни връзки до центъра на града и основните в него булеварди и пътища има региона, толкоз повече пораства ползата. Големите търговски центрове, съществуването на учебни заведения, детски градини, заведения за хранене, супермаркети и лечебни заведения в съответния квартал също са от основно значение за атрактивността на местоположението. Колкото повече улеснения и благоприятни условия за пълноценно всекидневие предлага регионът, толкоз повече пораства ползата към него в вероятност.
 
Не е належащо той да се намира във към този момент одобрени региони на столицата. Ако преди главен интерес за купувачите на жилище са били квартали с потвърдила се във времето известност, през днешния ден безспорно нараства ползата към неотдавна оформилите се. Такива региони оферират главно ново строителство, както и опция за покупка на зелено на планове в интензивно създаване, а цените на квадратен метър регистрират малко по-ниски стойности.

В какво да вложа парите си

Ако пък сте решили да инвестирате във ваканционен парцел, е добре да изберете локация, на която вие самите обичате да прекарвате време и да не разчитате на него само като източник на приходи от отдаване чартърен. Без подозрение местоположението му е определящ фактор за триумфа му и сумата, която можете да таксувате при наемане. Доходността, която ще ви донесе, най-вероятно ще бъде по-висока спрямо парцел за дълготрайно наемане, което усилва приходите. Тук обаче вашите разноски като притежател на парцела (за комунални разноски и съпътстващи такси) ще са по-високи, а крайната ви облага ще зависи напълно от таксата, която взимате за прилагане.
 
 Вид строителство
 
Вида строителство, към който да се насочите като вложител в парцел, зависи директно от региона, в който желаете да закупите жилище. Ако сте избрали подобен, в който доминира новото строителство, ще имате опцията да го закупите още „ на зелено “, а покупката ще се окаже по-изгодна за вас. Тенденциозно такива региони са най-привлекателни за младежи и фамилии, за които приоритет при избора на нов дом е модерният му архитектурен образ. Лесно ще можете да го отдадете чартърен, а в следствие и продадете, заради засилващия се интерес към този вид строителство. Такъв парцел може да бъде закупен непосредствено от вложител.
 
 istock istock
Най-популярни за покупка и инвестиция обаче се резервират панелните жилища, които са съсредоточени в мощно развитите стопански зони на столицата и които са потвърдили експлоатационния си живот. Предлагането на подобен вид парцели резервира високите си равнища, най-много тъй като строителството на нови здания в тези региони не съумява да отговори на високото търсене за местоположението. Основни плюсове на панелните жилища са тяхната непосредственост до основни места за региона, както и опцията да бъдат сполучливо подложени на реорганизация и да удължават непрекъснато употребата си. Добре е да следите и проучвате пазара непрекъснато, с цел да вземете най-правилното за вас решение.
 
Състояние на пазара
 
На фона на инфлационната вълна следим интензивно строителство и повишаване на вложенията в недвижими парцели. През второто тримесечие издадените разрешителни за градеж на жилищни здания в страната нараства с 21,6% по отношение на първото тримесечие, съгласно данни на Националния статистически институт (НСИ). Сам по себе си пазарът на жилища у нас е динамичен и преднамерено деен.
 
Кога да инвестирате
 
Точният миг, в който да инвестирате, е строго самостоятелен за всеки човек. Той зависи от редица фактори като икономическата обстановка в страната, положението на пазара на недвижими парцели, самостоятелните ви потребности, финансовите ви благоприятни условия, политиките на банките за разпределяне на заеми за покупка и така нататък Имайте предивди, че инвестицията в недвижимо имущество е най-сигурният и известен метод да запазите спестяванията си и да не допуснете опцията да се обезценят в бъдеще. Не единствено - лихвите по ипотечните заеми към момента са на ниски равнища и в случай че планирате да изтеглите заем за закупуването на парцел в този момент, то ще усетите покачването на лихвените проценти гладко. Добрата инвестиция зависи от изследването на пазара и положителното му познаване.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР