С тази водна криза в Перник, главният прокурор Иван Гешев

...
С тази водна криза в Перник, главният прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Валя Ахчиева: Иван Гешев трябва да избере до кого ще застане във водната криза в Перник

С тази водна рецесия в Перник, основният прокурор Иван Гешев има избор - или да застане на страната на народа, до хората, които останаха без вода, или да застане на страната на хората, поради които там няма вода.
Това сподели журналистът Валя Ахчиева в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ по телевизия Евроком.

Преписката от Перник, в която се показва, че виновни за рецесията в Перник са министрите на Министерство на регионалното развитие Петя Аврамова и на Министерство на околната среда и водите Нено Димов, се изпраща на профилираната прокуратура, тъй като тя се произнася за министри. Би трябвало това кой да бъде разпитан и арестуван още тогава трябваше да се сучи.

Вместо това стартира едно ослушване и липса на реакция. Хора от Перник подадоха сигнал до Еuractiv с искане да бъде разследвана рецесията в града. Това е повода да стартира следствието ни. Документите са обществени, лиши ми една седмица да открия тази информация. Няма никаква интрига – четеш закона, четеш обществените документи и виждаш кой какво е направил.

Гледната точка на министъра е в документите, които той е подписал. Той е написал, че макар, че водата понижава и макар, че е бил осведомен подписва документите.

Каквито и документи да има, програмата за наблюдаване от космоса „ Коперник “ демонстрира по въздействащ метод по какъв начин изчезва водата.

Винаги ще има доста хипотези, значимо е какво ще се случи най-после. Бих желала да кажа на господин Гешев, че ние не чакаме показни акции, а съответен резултат, който е хора с обвинявания и в пандиза. В никакъв случай по закон не е единствено министър Нено Димов.

Изключително сериозен е въпросът къде е в тази обстановка министър Петя Аврамова. Тя също е отговорник за водопроводната мрежа. Facebook ври след кино лентата с следствието ни. Хората желаят да знаят какво са правили водолазите там.

За мен е необяснимо за какво до този миг министър Петя Аврамова не е дала конференция на която да изясни ремонта на язовира. Нищо не е потвърдено, само че доста хора описват, че тези водолази не са единствено от Италия. Как са се отчитали парите, които се регистрират пред Европейската банка, кой знае на каква дълбочина са се гмуркали тези хора, тъй като цената е по-висока, когато дълбочината е по-голяма. Моля министър Аврамова да изясни, тъй като ние питаме Световната банка. Министърът би трябвало да може да каже във всеки един миг какво се е случвало там.

Хората слагат въпроси и по водопреносната мрежа – за какво са сменяния тръби, само че загубите са толкоз огромни.

Втората част на следствието ми е по тематиката къде са водите на язовир Студена. Ако не се стигне до обективния отговор къде е водата, каквито и ограничения да се вземат не може да се вземат справедливи ограничения. Ако не се уточни „ чудовището “ което изпива водата, по какъв начин ще бъде отстранено това страшилище. Искаме отговори от министерствата.

Написаха ми от Брюксел, че цяла Европа е схванала за това, гледайки моя филм. Европа се интересува доста от това, тъй като там са вложени доста европейски пари.

Повтаря се обстановката и в други язовири, тъй като никой не взема ограничения. Когато станаха наводненията Върховна прокуратура направи инспекция на всички язовири се откри, че има язовири, чиито притежател е незнаен.

Политическите игри са надалеч от положението, в което се намират хората в Перник. Независимо, какво се случва в Народното събрание, хората няма да спрат да търсят къде им е водата.

Вижте следствието на Валя Ахчиева:

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР