„С тази реч той не прави рестарт, а участва в

...
„С тази реч той не прави рестарт, а участва в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Прилагат ни ченгеджийския номер от 1990-1

„ С тази тирада той не прави рестарт, а взе участие в сюжет за циментиране на статуквото. Прилага същият ченгеджийски номер, който беше прибавен на българската народна власт 1990 г “. Така съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов разяснява речта на премиера Бойко Борисов от през вчерашния ден, с която министър-председателят предложи привикване на Велико национално заседание, което да одобри промени в конституцията.

Според него една от задачите е конфликт сред Обединените патриоти и Движение за права и свободи и безспорна замяна на дневния ред.

„ Вместо смяна Борисов предлага замяна. Точно по същия метод, по който това се случи 1990 година Той сега съобщи младежите “, сподели още Иванов.

По думите му България не се нуждае от напълно нова конституция.

Относно измененията в правосъдната система Христо Иванов подсети, че е предложил същата промяна през 2015 година, като министър на правораздаването във втория кабинет на Борисов, само че ГЕРБ са се отказали от личната си политическа стратегия.

„ Протестът желае оставка и отговорност от основния прокурор. В тези промени няма гаранция, че на Иван Гешев ще му бъде преустановен мандатът… Фактът, че се показва преустановяване на мандата на Висш съдебен съвет, само че за Гешев не се споделя, демонстрира, че Борисов продължава да охранява гневното куче на Деля Пеевски – Гешев “, разяснява съпредседателят на „ Демократична България “.

Неговата прогноза е, че митингите ще продължат, тъй като всички недоволни виждат опита за замяна на дневния ред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР