С тази енергия у хората за промяна, разочарованието от кабинета

...
С тази енергия у хората за промяна, разочарованието от кабинета
Коментари Харесай

Йотова за обвиненията на Петков към Радев: Да търсиш някой, който да ти е виновен

С тази сила у хората за смяна, разочарованието от кабинета Петков пристигна доста бързо, съобщи вицепрезидентът
„ Емоционалата реакция е да търсиш някой, който да ти е отговорен ” – това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на рецензиите, които министър председателят в оставка Кирил Петков насочи към президента Радев.

„ Ние сме правова страна, имаме съвещания, имаме стенограми и там може да се види кой каква позиция е заел ”, добави тя пред публицисти в троянското село Орешак.

„ Много очаквания и упования бяха свързани с кабинета Петков след всички 12 години, след безусловно основателния митинг на хората, след всички страсти, които бяха на площадите през 2020 година С тази сила, която имаше у хората за смяна, разочарованието пристигна доста бързо ”, съобщи вицепрезидентът.

Йотова разяснява, че станалото в българския парламент през последните дни е можело да бъде избегнато много от дълго време.

“Ако през цялото време българската външна политика в лицето на министър-председателя Кирил Петков не беше убедил като че ли нашите европейски сътрудници, че те няма да имат проблем с България. Когато на препоръките в Брюксел ходеше президентът Румен Радев, доста остро сложи въпросите за правата на българите там и че няма по какъв начин България да каже " да ", в случай че тези права не са обезпечени, по този начин както самият Европейски съюз изисква. Беше съществено увещание от страна на президента, че това не е просто някакво изискване на България, а най-важното изискване, с цел да бъде РСМ пълноправен член на Европейски Съюз. Останахме с усещане, че господин Петков е обещавал на нашите европейски сътрудници, че нещата в България ще станат доста по-бързо и в случай че нямаше това заричане, доста по-отдавна пътят към компромисите, пътят към съблюдаване на ползите на България щеше да бъде отворен  и предложение като френското доста по-рано щеше да бъде реалност ”.

Според нея би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да няма предварителни избори, изключително в тази тежка политическа обстановка вътре в страната, в Европа и в целия свят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР