С тържество в двора на ОУ „Васил Левски“-Враца, беше открита

...
С тържество в двора на ОУ „Васил Левски“-Враца, беше открита
Коментари Харесай

Ученици от ОУ “Васил Левски“ във Враца положиха клетви като полицаи

С празненство в двора на ОУ „ Васил Левски “-Враца, беше открита следващата обучителна акция по програмата „ Детско полицейско ръководство “.
В наличието на полицейски чиновници, представители на община Враца, Български червен кръст и учители, децата поставиха клетва и получиха отличителни полицейски знаци.
Директорът на ОД Министерство на вътрешните работи Враца старши комисар Янко Янколов и шефът на ОУ “Васил Левски “ си размениха плакети, символизиращи взаимната работа на учители и полицейски чиновници ангажирани в образованието на децата. В продължение на две образователни години, служители на реда и учители ще образуват и възпитават в малчуганите познания и умения за запазване на техния живот, справяне в сложни обстановки, у дома, на улицата, часове по безвредно придвижване по пътя, запознаване с работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Старши комисар Янко Янколов приветства ентусиазмът на децата и ги увери, че наученото ще им служи през целия живот.
През актуалната обучителна акция, на територията на ОД Министерство на вътрешните работи Враца, по програмата „ Детско полицейско ръководство “ ще бъдат включени 136 деца, като с тях ще работят полицейски чиновници от всички районни ръководства в област Враца.
Националната стратегия „ Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерството на вътрешните работи и се осъществя от чиновници на МВР- от структурите на „ Охранителна полиция “, "Пътна полиция “ и „ Криминална полиция “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР