С тържествено издигане на знамената на Република България, на Плевен

...
С тържествено издигане на знамената на Република България, на Плевен
Коментари Харесай

Празничен молебен за здраве и пъстър концерт - Честит празник, Плевен!

С тържествено издигане на знамената на Република България, на Плевен и на Европейския съюз на централния площад „ Възраждане “, в наличието на множествоплевенчани и посетители на града, Плевен чества 15 май.

Датата е оповестена за Празник на града с решение на Общинския съвет през 2001 година С решението се възвръща Пролетният плевенски панаир - едно от най-мащабните икономически събития за страната ни в предишното, провеждал се през третата седмица на май.

За празничния обред през днешния ден на пл. „ Възраждане “ бяха представители на държавната и локална власт, политически сили, институции, дейци на образованието и културата, доста деца със своите родители. Сред гостите са делегации от побратимени на Плевен градове - Браила, Румъния, Горни Милановац, Сърбия, Битоля и Кавадарци, Северна Македония и Плоцк, Полша.

Свещеници от православните храмове в града отслужиха празничен молебен за здраве и благополучие на плевенчани пред иконата на Св. Георги Победоносец, който е покровител на града. Приветствие за празника насочи кметът Георг Спартански. Към събралите се на площада плевенчани той се обърна с думи на признателност и пожелания Плевен да продължи своето развиване: " Плевен – това са хората на Плевен. Плевен е едно огромно сърце, което пулсира с ритъма на хората. Плевен се състои от сърцата на всички вас и аз ви благодаря, че дружно вършим града по-добър, по-красив и по-желан за нашите деца и за тези, които идват след нас. Нека и в бъдеще да работим със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето! "

Празникът продължи с цветен концерт с присъединяване на фолклорни сформира от Плевен.В програмата за 15 май и тази година обичайно се включиха Общински хор „ Гена Димитрова ” с диригент Анелия Дечева, дружно с Общинския духов оркестър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР