С тържествена заря – проверка във Враца тази вечер беше

...
С тържествена заря – проверка във Враца тази вечер беше
Коментари Харесай

Тържествена заря във Враца за 146-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета

С тържествена заря – инспекция във Враца довечера беше маркирана 146-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Слово произнесоха президентът Румен Радев и кметът на града Калин Каменов.

Традиционният боен парад в навечерието на Деня на Ботев и починалите са свободата и независимостта ни събра стотици посетители и поданици на Враца. Сред формалните посетители бяха народни представители, висши военни, представители на държавната и локална власт, духовници и общественици.

В приветствените думи врачанският кмет Калин Каменов акцентира, че в тези дни на респект към Ботев и неговата чета Враца се трансформира в самобитна столица на патриотизма.

В словото си президентът Румен Радев сподели:

„Историята е това, което наследяваме от време на време като задължение, различен път като достолепие. Но точно нишката към нашето общо минало е това, което ни прави народ. Ако допуснем тя да излинее от безпаметност, в случай че допуснем някой различен да пренаписва предишното равнище, ние сами ще срутим дома си и ще обречем себе си на печалната орис на доста нации, които през днешния ден търсят подслон по пътищата на миграцията“.

Паметта и езикът не могат да бъдат спазарявани за настоящи цели, уточни президентът и прикани:

„Над българската земя има единствено едно знаме – нашият трикольор, знак на история, обичаи, героизъм и общественост, които, имам вяра, ще устоят на всички стихии извън и недоразумения от вътрешната страна, тъй като това е нашата задача като българи“.

Тържественият протест приключи с красива и обилна заря, която озари небето над Ботевия площад.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР