С тържествена церемония в столицата пред мавзолея-костница на княз Александър

...
С тържествена церемония в столицата пред мавзолея-костница на княз Александър
Коментари Харесай

Денков: Освободителката на България се превръща в най-големия противник на Съединението

С тържествена гала в столицата пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг беше маркирана 138-ата годишнина от Съединението. Политици, общественици, десетки посетители и поданици на София сервираха венци и цветя.

На церемонията министър председателят Николай Денков разяснява, че най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод. Той напомни, че би трябвало да гледаме личните си ползи, тъй като историческите обстоятелства демонстрират, че досегашната освободителка на България се трансформира в най-големия съперник на Съединениетоѝ.

Съединението има няколко исторически урока, които би трябвало да помним и използваме, в случай че желаеме да се развиваме напред. Това съобщи министър председателят Николай Денков.

Първият е, че най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод.

„ Вторият урок е, че даже и тогава ще се наложи да пазиме може би и с какъв, това, което сме постигнали ”, добави Денков.

По думите на премиера третият урок е, че би трябвало да гледаме нашите идеали и ползи и да не се подчиняваме на непознатите.

Денков добави, че би трябвало да помним този урок и да знаем, че нашият народен блян не подхожда на непознатите страни.

Последния уток, който Денков уточни е, че когато приказваме за съединяване би трябвало ясно да дефинираме задачите и общите задания, които ни водят към бъдещето.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че образецът на извоюваното Съединение ясно демонстрира, че ръководещите, държавното управление, политиците, интелектуалците, с силата на целия народ можем да реализираме национална цел сами.

Със страдание Фандъкова означи, че в тези години разединението е по-голямо, само че все пак вяра има.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР