С тържествена церемония в Пазарджик късно снощи бе открит паметник

...
С тържествена церемония в Пазарджик късно снощи бе открит паметник
Коментари Харесай

Откриха 17-метров паметник на Свети Константин и Елена в Пазарджик

С тържествена гала в Пазарджик късно нощес бе открит монумент на настойниците на града  св. св. Константин и Елена. 

Монументът е с височина 17 метра,  а негови създатели са скулпторът Дишко Дишков, арх. Тома Димитров и инж. Христо Кълвачев.

Идеята за построяването му е на Инициативен комитет от общественици с ръководител адв. Хари Харалампиев, а средствата са събрани от дарения.

Новият монумент е ситуиран на десния бряг на река Марица в непосредствена непосредственост до един от входовете към града.

В своето одобрение Хари Харалампиев посочи, че посредством паметниците демонстрираме какъв брой достоен и горделив народ сме. " Към тях би трябвало да се отнасяме като към живи хора. Те са част от нашата орис и орис и са една от най-великите версии на безсмъртието ", уточни още той.

В своето слово кметът на Пазарджик Тодор Попов акцентира, че монументът е най- високият всемирски монумент на св. св. Константин и Елена. " Нашите настойници ще бдят над нас, ще ни пазят от врагове, от зли мисли, завист и злоба и ще ни оказват помощ да съграждаме единствено положителни каузи ", добави Попов. По думите му новият монумент ще стане вторият знак на града дружно със Старата поща. Пазарджик е град с история, само че и град с бъдеще, сподели в умозаключение кметът на общината.
На церемонията по откриването участваха посланиците на Кралство Мароко, на Република Сърбия и на Република Беларус, регионалният шеф на Пазарджик Трендафил Величков, ръководители на публични и културни институции.
Преди нея за жителите и гостите на града Общината провежда концерт с присъединяване на Представителния отбор на въоръжените сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР