С тържествена церемония се откри новата академична 2021/2022 учебна година

...
С тържествена церемония се откри новата академична 2021/2022 учебна година
Коментари Харесай

Стефан Стоянов приветства първокурсниците в Техническия унив...

С тържествена гала се откри новата академична 2021/2022 образователна година в Техническия университет – София, филиал Пловдив.

Начало на тържеството дадоха девическа групировка „ Евмолпея “ с диригент Алия Хансе, а шефът на филиала проф. доктор инж. Въльо Николов приветства първокурсниците.

„ Първокурсници, ние имаме вяра във вас и във вашите благоприятни условия и стремежи. Ние ще ви поддържаме в този нелек път на вашето образование, с цел да бъдете след четири години членове на фамилията на възпитаниците на Техническия университет – София. Заедно с вас ще издигнем престижа на инженерната специалност в България. На добър час! “, поздрави студентите доктор инж. Въльо Николов.



Той добави, че Техническият университет продължава да основава все по-добри условия за образование на бъдещите инженери, които ще бъдат нужни освен на Пловдив, само че и на целия район и страната.

С „ Добре пристигнали “ приветства първокурсниците и зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.



„ Пловдив и районът са най-големият промишлен център и един от огромните в Югоизточна Европа. Възможностите, които дава локалната стопанска система за реализация са големи и това, че вие сте избрали да учите инженерна компетентност е добър избор за вашето висше обучение. Стотици български и интернационалните компании, които създават и изнасят за целия свят, чакат вас – да се включите интензивно на пазара на труда. Но преди този момент имате значима работа – да учите и да станете положителни експерти и търсещи инженери “, съобщи Стефан Стоянов.

Той моли студентите да се възползват от европейските просветителни стратегии.

„ Европейският съюз дава доста благоприятни условия на младежите. Затова с изключение на да учите, продължавайте и да четете, възползвайте се от европейските стратегии, участвайте в обмени и „ Еразъм + “, с цел да вземете най-хубавите образци “, добави Стоянов.

Приветствие към студентите и управлението на университета насочи и ръководителят на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков.

„ Пожелавам на целия екип мъдрост и здраве в реализиране на благородната задача да оказват помощ на всички младежи да намерят своя заслужен път в живота “, съобщи Държиков.



На церемонията участваха още ректорът на Аграрния университет проф. доктор Христина Янчева, ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, ректорът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство " Проф. Асен Диамандиев " проф. доктор Тони Шекерджиева – Новак, ректорът на Медицинския университет проф. Мариана Мурджева, шефът „ Връзки с обществеността “ в Тракия икономическа зона Катя Стайкова и преподаватели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР