С тържествена церемония отбелязахме 120 години от Илинденско-Преображенското въстание пред

...
С тържествена церемония отбелязахме 120 години от Илинденско-Преображенското въстание пред
Коментари Харесай

С тържествена церемония отбелязахме годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

С тържествена гала отбелязахме 120 години от Илинденско-Преображенското въстание пред Паметника на незнайния боец в София. За първи път от 20 години страната ни означи годишнината с тържествена заря-проверка.

Един до различен застанаха президентът, вицепрезидентът, министър председателят, ръководителят на Народното събрание, вицепремиерът Мария Габриел, изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, политици, депутати, духовници.

, че гарантирането на конституционно пълноправие на българите в Северна Македония ще сбъдне заветите на участниците във въстанието от 1903 година

" Днес, когато ние поздравяваме хората от Република Северна Македония с техния държавен празник, дано не забравяме, че светлите мозъци на освободителното придвижване в Македония и Одринска Тракия мечтаеха да трансфорат своя роден край в земя на пълноправие и правдивост. Затова обезпеченото конституционно пълноправие на българите в РСМ и опазването на културното ни и историческо завещание по тези земи ще сбъдне заветите на илинденци от 1903 година и техния завет за пълноправие и правдивост ", сподели Румен Радев.

, че датата 2 август символизира главните полезности, които движат демократичния свят през днешния ден - пълноправие и правдивост.

" 2 август е знак. На тази дата преди 120 години българите в Македония и Одринска Тракия потвърждават, че концепцията за " демократска република ", в която " българи, турци, евреи ще бъдат равноправни във всяко отношение ", не е увиснала на бесилото дружно с Левски. Тази концепция дава смисъл и вдъхва геройство на хиляди борци, които жертват живота си в името на свободата и равенството сред всички народности ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР