С тържествена церемония на учебен полигон Ново село“ днес, 1

...
С тържествена церемония на учебен полигон Ново село“ днес, 1
Коментари Харесай

С тържествена церемония на учебен полигон „Ново село“ се извърши ротация на българския контингент от състава на многонационалната бойна група в България

С тържествена гала на образователен полигон „ Ново село “ през днешния ден, 1 февруари, се извърши ротация на състава на българския контингент в многонационалната бойна група с рамкова страна Италия, на която нашата страна е хазаин, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Досегашният заместник-командир на бойната група и народен пълководец на контингента от Сухопътните войски подполковник Иван Иванов съобщи отговорностите си на подполковник Иван Бонев. С церемонията се извърши ротация на механизираната рота от състава на 42-и механизиран батальон – Ямбол с механизирана рота от състава на 31-ви батальон – Хасково. Двете роти са от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада.

На тържествения обред участваха командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден военачалник Станимир Христов и полковник Микеланджело Дженки - пълководец на многонационалната бойна група.  

В обръщението си към военнослужещите от многонационалната бойна група бригаден военачалник Станимир Христов акцентира значимостта на извършената подготовка, чиято цел е да затвърди и развие качествата за присъединяване в необятен набор от задания по използване на ограниченията за усилена зоркост на Алианса и за гарантиране на националния суверенитет. Той изрече благодарността си за сполучливо изпълнените задания от досегашния състав на българския контингент и пожела сили и непреклонен военен дух на военнослужещите от новия контингент.

От август 2023 година до през днешния ден механизираната рота и щабни офицери от състава на 42-ри механизиран батальон – Ямбол организираха подготовка, която включваше ежедневни занятия, тактически учения и тактически учения с бойни стрелби, взаимно с формированията от многонационалната бойна група.

В продължение на шест месеца военнослужещите надграждаха умения и опит и развиваха качества дружно със своите сътрудници от армиите на страните - участнички в състава на бойната група.

От през днешния ден подготовката продължава с новия състав на българския контингент, в който са включени военнослужещи от 31-ви механизиран батальон-Хасково. Национален пълководец на контингента и заместник-командир на бойната група е подполковник Иван Бонев.

Командирът на многонационалната бойна група полковник Микеланджело Дженки поздрави своя доскорошен заместник-командир подполковник Иван Иванов и благодари на българските военнослужещи за техните заслуги за сполучливото осъществяване на дилемите в състава на бойната група.

Бригаден военачалник Станимир Христов награди от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и от свое име военнослужещи от българския контингент, отличили се с професионално осъществяване на дилемите си.  
 
През тази година, когато се отбелязва 20-ата годишнина от участието на България в НАТО, страната ни като деен и виновен съдружник взе участие в редица съюзнически интервенции и учения.

Многонационалната бойна група с рамкова страна Италия, на която страната ни е хазаин, е една от осемте бойни групи, основани като съставен елемент на възпирането и защитата на НАТО в Източния фланг на Алианса, след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР