С тържествен водосвет бе дадено началото на строителството на нова

...
С тържествен водосвет бе дадено началото на строителството на нова
Коментари Харесай

Ненков: Строителството на детски градини, започнато при Борисов, трябва да продължи с участието на държавата


С церемониален водосвет бе обещано началото на строителството на нова постройка към детска градина в регион „ Изгрев “

С церемониален водосвет бе обещано началото на строителството на нова постройка към детска градина № 23 „ Здраве “ в регион „ Изгрев “.

Първата копка направи кметът на София Йорданка Фандъкова. На събитието участваха и претенденти за народни представители от ГЕРБ-СДС в 23-и МИР София.

Строителството на детската градина е част от Програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за създаване на нови ясли и детски градини.

Кандидатът за депутат от 23 МИР Александър Ненков напомни, че тази стратегия е почнала по времето на ръководството на ГЕРБ-СДС и до този миг се осъществя само с помощта на финансовата поддръжка на държавното управление на Бойко Борисов.

Ненков посочи обстоятелството, че през седемте месеца, в които кабинетът „ Петков “ бе на власт, страната напълно е абдикирала от решаването на основните за столицата проблеми, какъвто е и дефицитът тук-там в детските градини и ясли.

Той акцентира нуждата от това амбициозната стратегия за строителство на детски градини и ясли в София да продължи, като страната се включи интензивно в обезпечаването на нужните средства.

Ненков уточни, че в последните години София е повишена с към 200 хиляди души и то най-вече с младежи, което постанова построяването на от ден на ден детски заведения, в които да се обезпечи банкет на децата в предучилищна възраст.

Тъй като към момента няма нови обезпечени средства от страната, Общината обезпечава лични средства за вложения в детски заведения. В момента в София се строят 30 нови здания – 5 ясли и 25 детски градини. Очаква се до края на годината да бъдат приключени 11 обекта.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР