С тържествен ритуал пред паметника на Иван Вазов на едноименната

...
С тържествен ритуал пред паметника на Иван Вазов на едноименната
Коментари Харесай

С тържествен ритуал Плевен отбеляза Деня на народните будители

С церемониален обред пред паметника на Иван Вазов на едноименната улица в Плевен беше маркиран Деня на националните будители – 1 ноември.

Честването стартира с молебен, който беше отслужен от Плевенския митрополит Игнатий и свещеници. Тържествената стратегия включваше осъществявания на Общинския духов оркестър и децата от хор „ Звъника ” с диригент Ваня Делийска.

В празничното си слово, кметът на плевен Георг Спартански означи:

„ От всички нас зави си през днешния ден да не означаваме единствено еднократно Деня на националните будители като мотив да се съберем през днешния ден пред паметника на великия патриарх на българската литература Иван Вазов, и да забравим откакто приключат фанфарите и поднесем скромните си букети на пиедестала на великия Вазов, да забравим за този празник до другата година.

Нека да създадем по този начин, че да си дадем сметка за голямата отговорност пред всички нас, дългът пред дедите ни и дългът пред нашите деца да развиват България по този начин, че тя в действителност да сбъдне заветите на своите водители, да бъде горда и равностойна на другите нации, да бъде чиста и свята република. Неканаправим по този начин, че пред нашите деца и внуци да има ярко бъдеще “.

В знак на благодарност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Патриарха на българската литература – Иван Вазов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР