С такава популярност се сдоби магнезият през последното десетилетие, че

...
С такава популярност се сдоби магнезият през последното десетилетие, че
Коментари Харесай

Заблудите за магнезия frognews.bg

С такава известност се снабди магнезият през последното десетилетие, че чувството ни е като че ли за него знаем толкоз, колкото и за киселото мляко да вземем за пример. Знаем, че е потребен и защо оказва помощ, само че надали някой е позволил опцията, че сме изпаднали в илюзия за най-важното – ние в действителност не знаем какво пием.

 

Умишлено насадено или не, неведението ни слага в неизгодно състояние да вършим избор със „ затворени очи “. За да разобличи недоразумението, битуващо от години, се обърнахме не към кого да е, а към проф. доктор Георги Момеков. Той е ръководител на Българското научно сдружение по фармация и началник на катедра „ Фармакология, фармакотерапия и токсикология “ при Фармацевтичен факултет на Медицински университет – София, само че също по този начин е и професорът, който в никакъв случай не икономисва истината.

 

Здравейте, проф. Момеков! Вярно ли е, че вземаме магнезий, само че действително не знаем какво пием?

.

проф. Георги Момеков, д.ф.н., ръководител на Българското научно сдружение по фармация

Здравейте! Да, евентуално отговорът ми ще шокира мнозина, само че работата е там, че към този момент сме приели нещата към магнезия за кристално ясни, а те надалеч не са такива. Смятаме да вземем за пример, че пием магнезий, а в реалност в устата ни влиза химично съединения, което може да съдържа сред 15% и 60% чист магнезий. Изпиваме го и се надяваме тялото ни да го усвои, само че постоянно резултатът не покрива упованията. Или казано в резюме, не знаем нито какво количество чист магнезий пием, нито пък дали и до каква степен организмът ни ще го усвои.

 

 

Това „ секрети от кухнята “ на фармацията ли са?

 

Да, може и по този начин да се каже. Но не е наложително човек да е изучавал фармация, с цел да разбере кой артикул ще му свърши работа. Той би трябвало да доставя съответно количество чист магнезий, който се усвоява в задоволителна степен в тялото. Това си личи по резултатите. Такъв магнезий бихме могли да назовем мощен магнезий.

 

А кой е най-силният магнезий?

 

Разработването на „ най-силния магнезий “, както вие се изразихте, от дълго време е предизвикателство във фармакологията* и фармацевтичните науки въобще. Наскоро група френски сътрудници реализираха незабравим триумф в тази посока, създавайки така наречен маслен магнезий, който у нас е прочут с името MagCombo (Магнезий комплекс). При създаването му те взели магнезиевото съединяване, което съдържа най-високо количество чист магнезий, и го сложили в маслена среда, осигуряваща оптималната бионаличност – т.е. асимилиране на признатото интензивно вещество. Така не просто подсигурили, че с MagCombo одобряваме задоволително количество чист магнезий, само че и осигуряваме неговото оптимално асимилиране в тялото, тъй като в посочената форма се реализира до 92% асимилиране на включеното интензивно вещество. Това е с цели 35% повече, в сравнение с то съумява да усвои от твърдите форми, каквито са таблетки и другите стандартни дозови форми. За производството на продукта е употребена новаторската, патентована технология за капсулиране LICAPSTM, която разрешава включването на дефинирани количества течности в твърди желатинови капсули. По този метод препоръчваното количество магнезий за дневен банкет е комфортно дозирано в една капсула. Количеството потребни субстанции, които всяка капсула MagCombo доставя в тялото, се равнява на това, което то би получило при поглъщането на 3 до 6 таблетки, съдържащи съединения с ниска степен на асимилиране и оттова несъответстваща биологична интензивност.

 

Кога да пием масления магнезий?

 

По своя състав MagCombo не е просто магнезий, а съставлява магнезиев комплекс – той съдържа също по този начин витамините В2, В6, В12 и С. Всички тези субстанции са по този начин дозирани, че всяка капсула задоволява дневните потребности на възрастен субект. MagCombo е подобаващ при необятен набор проблеми. Съдържащият се в него комплекс демонстрира позитивен резултат за поддържане естествената сърдечна функционалност, оказва помощ за елиминиране на крампите и оказва влияние върху нервната система, изключително при пренатоварване, стрес и прочувствено напрежение. Приет преди лягане, той усъвършенства съня и спомага за пълноценна отмора.

.
Можете да откриете MagCombo в най-близката аптека до вас.

 

 

* Фармакологията учи действието и използването на медикаментите, разглеждайки взаимоотношението сред медикаментите и човешкия организъм.

 

Източник:
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР