С шоковото увеличение сметките ще са близо три пъти по-високи

...
С шоковото увеличение сметките ще са близо три пъти по-високи
Коментари Харесай

С 80% по-високи енергийни сметки очакват домакинствата на Острова

С шоковото нарастване сметките ще са близо три пъти по-високи по отношение на година по-рано. Основна задача на идващия министър-председател на страната ще е да избегне възможната криза и да не остави британските семейства без ток през зимата На фона на рецесията за потребителите, производителите на петрол и газ регистрират рекордни облаги
Енергийните несгоди, които засягат цяла Европа, не подминават и Англия, само че мащабът на енергийната рецесия, пред която ще се изправи идващият министър-председател на Острова, станаха ясни едвам в този момент. Енергийният регулатор на страната разгласи прогнозата си за нарастване на сметките на семействата с 80% от октомври. Очаква се цените да порастват и през идната година, оповестява Financial Times.

Увеличението изцяло ще " изяде " приходите на по-бедните семейства, оставяйки милиони хора пред опасността от сметки, които не могат да платят, или избора сред отопление и храна тази зима, показват английски филантропични организации споделиха.

Атака на Лиз Тръс или Риши Сунак, двамата претенденти за поста на Борис Джонсън, ще им се наложи да се сблъскат спираловидната рецесия на увеличаващите се разноски за живот на семействата и енергийната рецесия, която заплашва да остави на студено милиони семейства тази зима.
Реклама
След нарастването на цените енергийният регулатор Ofgem (Office of Gas and Electrical Markets) пресмята, че че междинната годишна сметка на за газ и електричество на британско семейство ще се увеличи от към 2100 в този момент на 3549 англиски паунда от октомври (виж графиката).

От промишлеността предвиждат, че до пролетта разноските за ток ще надвишават 6600 паунда - това е нарастване от близо пет пъти спрямо предходната зима. От Ofgem разясняват, че нарастването, оповестено в петък, се дължи съвсем напълно на по-високите разноски за сила на едро, значително произлизащи от нашествието на Русия в Украйна. Европейските цени също доближиха най-високото си равнище в петък.
В очакване на държавна поддръжка
Правителството на Обединеното кралство е изправено пред възходящите апели към идващия министър-председател, който би трябвало да встъпи в служба при започване на идващия месец. Наследникът на Джонсън ще би трябвало да обезпечи спомагателна поддръжка за семействата на Острова и да предотврати евентуалната дълбока криза. Експерти предизвестяват, че рецесията може да продължи няколко години.
Реклама
Джонатан Бриърли, основен изпълнителен шеф на Ofgem, заяви, че 15-те милиарда паунда държавна поддръжка, която държавното управление разгласи и гласоподава през май и която би трябвало да обезпечи на всяко домакинство по 400 паунда, към този момент няма да е задоволителна. Преди три месеца Ofgem предвижда, че междинната годишна сметка за газ и електричество на домакинство в страната ще доближи 2800 паунда до октомври - това е с съвсем 800 паунда по-малко от новата действителност.

Сочената за любимец от двамата претенденти за поста на министър-председател на Англия Лиз Тръс сподели по тематиката, че неотложно ще предприеме дейности посредством чрез понижаване на налозите и прекъсване на цените за зелена сила.

Рейчъл Рийвс пък сподели, че последните данни за горната граница на цените ще " всеят боязън в доста фамилии ", добавяйки, че обществото заслужава държавно управление, което може да " покрие мащаба на тази национална изключителна обстановка ".

Очаква се междинните сметки да скочат до 5386 паунда при започване на идната година, като идващият таван ще бъде поправен през януари, защото Ofgem обновява прогнозите си на всеки три месеца, а не на шест както преди. До второто тримесечие на 2023 година обаче се чака таванът на междинната годишна сметка да надвиши 6 600 паунда. Регулаторите обаче остават внимателни към изявление на по-дълги предсказания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР