С шествие, което тръгна в 10:30 часа от пл. Стефан

...
С шествие, което тръгна в 10:30 часа от пл. Стефан
Коментари Харесай

Плевен отбеляза тържествено 24-ти май

С шествие, което потегли в 10:30 часа от пл. „ Стефан Стамболов “, започнаха самодейностите за празничния 24 май в Плевен.



Традиционно шествието, в което се включиха възпитаници, учители, студенти и преподаватели от Педагогическия лицей, както и общественици мина по основната пешеходна улица „ Васил Левски “, с цел да стигне до паметника на светите братя Кирил и Методий на едноименната улица в центъра на Плевен.



Там стана и срещата с второто шествие - от студенти и преподаватели от Медицински университет – Плевен.



Тържественият празничен обред се състоя в 11:00 часа и приключи с поднасянето на цветя и венци.

„ В този най-красив месец на годината, всички българи, без значение дали са в България или надалеч зад граница честват най-българския празник, който сплотява всички ни под българскиоя байрак и пред ликовете на нашите Светии Кирил и Методий и техните възпитаници. Това е ден, в който всеки българин можа да каже с горделивост пред целия свят, че, че и ние сме дали нещо на света, и на вси славяни букви, да четат “. Това сподели в словото си кметът на Плевен Георг Спартански.



Той означи, че за тържествения обред в Плевен е пристигнал единствено един от осемте народни представители от Плевенския изборен регион.

След ритуала пред паметника на Светите братя Кирил и Методий, присъстващитесе отправихакъм стълбите на постройката на Областна администрация против Големия шадраван, където честванетопродължи с хорово осъществяване на химна „ Върви, народе възродени! ", под съпровода на Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков.



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР