С шест месеца се удължава срока за подновяване на документи.

...
С шест месеца се удължава срока за подновяване на документи.
Коментари Харесай

Удължават срока за издаване на лични документи с 6 месеца

С шест месеца се удължава периода за възобновяване на документи. В това число влизат шофьорски книжки и персонални карти. Срокът важи по време на карантинния интервал за всички документи, които не могат да бъдат възобновени поради изключителното състояние. Те обаче ще са годни единствено за територията на България.
Това стана ясно по време на брифинг в Министерския съвет по отношение на измененията, свързани с административни услуги за жители и признати с влизането в действие на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.

Услугата за издаване на персонални документи няма да прекрати работа, тъй че по избор на жителите ще могат да се издават нови персонални документи и преди приключването на този шестмесечен период, изясни Светлана Ценева, шеф на Дирекция " Български документи за идентичност ".

Удължава се и срокът за непрекъснато и краткотрайно пребиваващите у нас жители на трети страни, както и жители на Европейски Съюз.

Чуждестранните туристи, които би трябвало да изоставен страната, в случай че са възпрепятствани могат да се извърнат към звено „ Миграция “, с цел да им бъде продължен 3-месечният период, в който имат право да бъдат в България, заяви Николай Николов, шеф на Дирекция " Миграция ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР