С шест часова тренировка по плуване без прекъсване на басейн

...
С шест часова тренировка по плуване без прекъсване на басейн
Коментари Харесай

Цанко Цанков с 6-часово плуване без прекъсване

С шест часова подготовка по плуване без спиране на басейн " Флора " Цанко Цанков загря през днешния ден за огромния маратон на 22 август. Тогава бургазлията ще опита да усъвършенства международния връх за плуване нонстоп в 50-метров басейн, който датира от 1998 година и е владеене на словенеца Мартин Стрел.
Организатори на спортната демонстрация, която провокира голям интерес са клуб по плувни спортове " Победа ", благодарение на Българската федерация по плуване, спонсори и солидната поддръжка на Община Бургас.
На откритата генерална подготовка на Цанко Цанков участваха зам.кметът " Култура, туризъм и спорт " Диана Саватева, шеф отдел " Спорт " Веселина Деведжиева, голям брой медии, както и майката на плувеца. " Във форма съм. Приел съм предизвикването и ще опитам да развеселявам всички бургазлии и българи. Дано имам шанс ", съобщи Цанко Цанков. Плуването му на 22 август, което е историческо за България ще е по всички правила на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. Паралелно с Цанко, който на 13 август навършва Христова възраст на разнообразни дистанции ще плуват и към стотина деца от всички бургаски клубове. Всички те ще получат грамота и маркова плувна шапка с подпис.
" Нека всички подкрепим Цанко Цанков на 22 август. Вярваме, че ще успее в начинанието си, което заслужава почитание и възторженостти. Той ще накара още голям брой бургаски деца да влязат в басейните и да спортуват ", съобщи Диана Саватева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР