С рязане на лента в Пещера бяха открити обновени жилищни

...
С рязане на лента в Пещера бяха открити обновени жилищни
Коментари Харесай

Прерязаха лентите на санирани кооперации в Пещера

С рязане на лента в Пещера бяха открити актуализирани жилищни здания. Това са 31 жилищни здания, обединени в 3 ЛОТ-а. Символичното рязане на лентата кметът дружно с представители на компаниите изпълнителки по обособените лотове и на сдруженията на притежателите, бе осъществено пред същите домове, където санирането стартира преди 10 месеца.  А цената на санирането е малко над 2 300 000 лева Проектите се извършват от Община Пещера по скица за даване на безплатна финансова помощ за енергийна успеваемост.

Градоначалникът благодари на всички, които имат присъединяване в сполучливото привършване на дейностите по енергийна успеваемост на тези 31-на здания. Той посочи, че първоначално, когато процедурата за кандидатстване бе отворена, мнозина са имали подозрения, малко на брой са били искащите да вземат участие, само че през днешния ден се виждат действителните резултати и това е подтикнало огромна част от пещерци да основават сдружения на притежателите с вяра да има ново финансиране.

„ В община Пещера към този момент има основани над 150 сдружения. Всички те ще имат опция да подадат документите си в общинската администрация, само че предварителната информация е за доста по-високи критерии и условия към жилищните здания.  За средства по новата стратегия ще се кандидатства с работен план, който се чака да бъде финансиран от общините. И несъмнено би трябвало да се означи, че средствата, които ще бъдат отпуснати са доста по-малко. Парите за тези 47 здания, които са обхванати досега, бяха 8,5 милиона лв., а в този момент ще разполагаме с към 1 200 000 лв. “, показа Николай Зайчев.

 Освен жилищни здания, с европейски средства бяха санирани постройките на Общинска администрация, полиция и пожарната, Ритуалната зала и Общински детски комплекс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР