С рок фест ще посрещнат July Morning край Потопената църква

...
С рок фест ще посрещнат July Morning край Потопената църква
Коментари Харесай

С рок фест ще посрещнат July Morning край Потопената църква в язовир „Жребчево“

С рок фест ще посрещнат July Morning край Потопената черква в язовир „ Жребчево “, оповестиха уредниците от Общината и Общинския съвет в Твърдица.

Тазгодишното издание е под надпис  „ Твърдица и Църквата ” - денят след July Morning ” - вечер на легендите “. Участници са музикалните митове Йордан Георгиев - Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски, Епизод, Конкурент, Диана Експрес, Фактор.

Програмата ще стартира с осъществяване на подгряващата ученическа група Монолог, а малко преди среднощ ще се насладите на осъществяването на рок части от гайдарски състав „ Христанов “ и групировка „ Гайдари “,
 Община Твърдица
Изявите на групите ще приключат към 2:00 часа през нощта , само че в останалата част можете да се доверите на сетовете на Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски и група Монолог.

А всички, които желаят да го продължат и в деня след July Morning уредниците от Община Твърдица са обезпечили до сцената места за палатки, каравани и кемпери.

Най бързо развиващия се рок фест в България е проведен на фона на един от знаците на стоицизма ни - Потопената черква Ви чака. Рок фест „ Твърдица и Църквата ” с легендите на българския рок.

Никой не е създавал историята на Потопена черква, носеща името на светеца Иван Рилски. Тя води началото си от 1891 година, когато църквата е издигната от тревненски майстори.

Градежът на храма и стенописите му са напълно със средства на елементарни работливи хора живеещи в селото, само че вярващи в положителното бъдеще за тях и децата им и искащи тази религия да остане и след тях.

Идват други времена и водите на язовирът издигнат 1959-1966 година потопяват на дъното му селата - Жребчево, Запалня и Долно Паничерево. Но не могат да „ потопят ” тази заложена религия.

Би трябвало постройката на църквата към този момент да е история - за наслада обаче историята за вярата и стоицизма на Потопена черква. История „ основана ” не от индивида, а от самата нея, отказвайки изрично да „ загине ” от водите на язовира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР