С Рождество Христово за изстрадалия и потънал в грях свят

...
С Рождество Христово за изстрадалия и потънал в грях свят
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: С Рождество Христово започва епоха на светлината и надеждата

С Рождество Христово за изстрадалия и потопен в грях свят стартира нова ера: ера на светлината и вярата, ера на Божието наличие измежду индивидите, в която ние към този момент не сме сами, тъй като с нас е Бог. Това сподели в синодално обръщение по случай Рождество Христово Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, който оглави тържествената Света литургия в катедралата " Св. Александър Невски ".

" В тази ера живеем и ние през днешния ден. И по тази причина той чака да бъдем правилни негови чада, изповедници и очевидци в нашия свят, модерни негови апостоли и носители на тази божествена светлина, която със своето олицетворение той донесе за всички ", добави още патриархът.

" Бог става човек, с цел да може индивидът да стане Бог, споделя през четвъртото столетие дивният отец на църквата " Свети Атанасий Велики ". Нека в нощта на Рождеството ние всички, които сме Христови, да сторим място на раждащия се поради нас и поради нашето избавление Божествен младенец като отворим за него нашите домове и нашите сърца. Нека освен със слово, а и с каузи на състрадание да покажем принадлежността си към неговата свята черква, като съгласно силите и опциите си се погрижим след нас да няма към този момент страдащи и нуждаещи се, гладни и жадни: освен за храна и пиво, а и за топла дума и най-елементарно човешко внимание ", добави още той.

На литургията участва и президентът Румен Радев, шефът на Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет Емил Велинов, какво и някогашният длъжностен министър-председател и парламентарен арбитър Георги Близнашки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР