С резолюция на Европейския парламент Русия беше определена като държава,

...
С резолюция на Европейския парламент Русия беше определена като държава,
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Ако България не влезе в Шенген и еврозоната, ще бъде изтласкана в периферията

С резолюция на Европейския парламент Русия беше избрана като „ страна, спонсор на тероризма “ и „ страна, която употребява терористични средства “. Текстовете бяха подкрепени с 494 гласа, 58 депутати гласоподаваха - срещу. Сред тях и петима български представители от Българска социалистическа партия - Иво Христов, Цветелина Пенкова, Петър Витанов, Елена Йончева и Сергей Станишев.

„ Всяка война е ужасна. И двете страни употребяват средства, които са надалеч от класическата война “. Това съобщи в „ Тази неделя “ някогашният ръководител на ПЕС Сергей Станишев.

„ Инцидентът с ракетата, която падна в Полша, ни държеше на крачка от разширение на спора. Трябва да се търсят способи за договаряния “, добави той. Според него резолюцията, обявяваща Русия за „ страна, спонсор на тероризма “, отдалечава мирното решение.

„ Русия атакува Украйна и по тази причина Европейски Съюз и България поддържат Украйна, само че това не взема решение спора. Той може да се проточи с години, а при ескалация да повлече и други страни “. Станишев акцентира, че всяко военно престъпление трябва да бъде разследвано.

Шенгенското пространство

„ България се трансформира в пленник на вътрешнополитическите битки в някои страни “, разяснява Станишев.

„ Моята рекомендация е сега да се насочи вниманието в Нидерландия, Швеция и Австрия. Трябва да се работи неотложно. Трябва да сме дейни и поредни “.

Членството в Шенген и еврозоната ще е край на евроинтеграцията, а в случай че това не се случи е допустимо страната ни да бъде изтласкана в периферията, добави евродепутатът.

Според него политическата рецесия и задаващите се пети парламентарни избори в къс интервал от време ни трансформира „ в болния човек на Европа “.

Вътрешната политика и Българска социалистическа партия

„ Няма съвършена методика на гласуването, само че най-важното е системността. Видяхме пороците на хартиеното гласоподаване. Сега три пъти гласувахме с машини. Ако има подозрение, дано се постави повече надзор. Опасявам се, че ще се върне смесеното гласоподаване “, изясни Сергей Станишев.

Той ще остане ангажиран с Българската социалистическа партия.

„ Нещата в левицата би трябвало да се вземат решение поетапно. Първото предизвикателство е пред Българска социалистическа партия след поредицата неприятни резултати. Обяснението с машинното гласоподаване е извънредно незадоволително. В момента имам терзание, че смесването на тематиките за левицата и Българска социалистическа партия може да се употребява от актуалното управление “.

„ За мен най-важният въпрос е какво Българска социалистическа партия може да предложи на хората. Всичко останало е второстепенен въпрос. Свалянето на Корнелия Нинова няма да ни реши въпросите “, разяснява той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР