С решението си да наложи вето президентът Румен Радев даде

...
С решението си да наложи вето президентът Румен Радев даде
Коментари Харесай

Горанов: Инвестицията в образование е добра, макар и закъсняла

С решението си да наложи несъгласие президентът Румен Радев даде препоръка за качествата на основния прокурор Иван Гешев. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов по Нова тв.

Финансовият министър разкритикува позицията на „ Демократична България “ и други десни обединения, които поддържаха Мая Манолова. „ Кандидатът на ГЕРБ беше единственият, който можеше да победи Мая Манолова на изборите за столичен градоначалник. Десните не регистрират действителностите, в център дясно не могат да намерят покой и вместо да се сплотяват виждаме его. Това датира още от времето, когато Иван Костов напусна Съюз на демократичните сили и сътвори своя партия “, счита Горанов. Според него без значение от изхабяването, тези избори са посочили водещата роля на ГЕРБ.

Горанов съобщи, че думите на някогашния президент Росен Плевнелиев за борба сред „ генерала министър председател и генерала президент “ не би трябвало да се преглежда като възможна поръчка за борба сред двамата за президентското кресло, а по-скоро Плевнелиев е приказвал за борба на полезности.

Нито 1 лев преизпълнение на приходите, не може да бъде изхарчено от държавното управление. Ако се получи преизпълнение на приходите, те отиват в бюджетното салдо. През идната година ще съберем 3,5 милиарда лв. повече доходи, съобщи финансовият министър.

Както върви осъществяването на бюджета на Коледа ще имаме съображение да дадем коледни надбавки, сподели Горанов. „ За да има по-високи пенсии, би трябвало да има по-високи приходи на работещите. Ние работим в тази посока, притискаме действителния бранш да следва сходна политика. България е с едно от най-ниските преразпределения на средства – 37%, в Европа – 45% “, акцентира той.

„ Няма да сме по-успешни, в случай че не сме по-образовани. Късно разбрахме това. Мисля, че инвестицията в обучение е добра, въпреки и закъсняла “, приключи Горанов. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР