С Решение от 19.10.2023 г., Министерски съвет одобри Програма за

...
С Решение от 19.10.2023 г., Министерски съвет одобри Програма за
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката определи финансовата помощ за битовите абонати на Топлофикация - Габрово

С Решение от 19.10.2023 година, Министерски съвет утвърди Програма за подкрепяне с закрепена сума на един MWh на битови клиенти на „ Топлофикация – Габрово “ ЕАД, които през отоплителен сезон 2023-2024г., няма да имат топлоснабдяване.

Министерството на енергетиката, при съблюдаване на законовите условия, даде на Община Габрово лист с битовите клиенти на Топлофикация – Габрово и размера на избраната им съответна еднократна финансова помощ, която ще получат като отплата.

Списъкът с абонатните номера на битовите клиенти и размерът на съответните обезщетения ще бъде оповестен на уеб страницата на Община Габрово и ще бъде наличен на книжен притежател на видно място в Дирекция „ Местни налози и такси “ от 27.11.2023 година /понеделник/.

За да получат своята еднократната финансова помощ, битовите клиенти на Топлофикация – Габрово следва да подадат Заявление по пример до Кмета на Община Габрово, което ще бъде обработено в 30 дневен период от неговото подаване.

Заявленията ще се одобряват от 27.11.2023 година в Дирекция „ Местни налози и такси “ и по електронен път на адрес: [email protected]

Сумите ще се изплащат на притежателите на парцели, които са имали партиди в Топлофикация – Габрово през предходните три отоплителни сезона.

При смяна на притежателя на парцела или умряло лице, ще се изискват спомагателни документи.

Тъй като Програмата не позволява дублирано подкрепяне, тя няма да се ползва към клиентите, на които са отпуснати целеви помощи за отопление по редом настоящи механизми за обществено подкрепяне на лицата и фамилиите в община Габрово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР