С решение на ВАС по дело за конфликт на интереси

...
С решение на ВАС по дело за конфликт на интереси
Коментари Харесай

Прекратира правомощията на разследван общински съветник от Хисаря

С решение на Върховен административен съд по дело за спор на ползи са прекъснати пълномощията на общинския консултант Бойко Гавраилов, който е и общински координатор на Политическа партия Герб, оповестиха от ОИК Хисаря. 
Прочетете още
През предходната година КПКОНПИ откри спор на ползи против Гавраилов и общински консултант от Стара Загора Янко Янков. Производствата против двамата са почнали по сигнали. 

Гавраилов е бил ръководител на Постоянната комисия по стопанска система, бюджет, финанси, антикорупция и спор на ползи в Обински съвет.

На 17.06.2021 година той е дал своя вот „ за “ отсрочване на разискването на отчет за несъответственост на различен общински консултант. В хода на инспекцията е открито, че Гавраилов и другият общински консултант са имали общи сдружения от 2005 година и по този метод е налице трайна икономическа взаимозависимост сред двамата, което ги прави свързани лица по смисъла на закона.

 Упражнявайки правото си на глас, вместо да се самоотведе от съответното гласоподаване, Гаврилов осъществя спор на ползи в частен интерес за обвързвано с него лице. По този метод се слага под въпрос безпристрастното и обективно практикуване на пълномощията му. Наложена му е санкция в размер на 5 000 лева

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР