С решение на върховния административен съд окончателно е установено, че

...
С решение на върховния административен съд окончателно е установено, че
Коментари Харесай

Окончателно конфликт на интерси при кмета на „Красно село“

С решение на висшия административен съд дефинитивно е открито, че има спор на ползи от страна на някогашния кмет на столичния регион “Красно село “ Росина Станиславова.

Така решението на комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество влиза в действие.

Станиславова е глобена за това, че през 2020 година е определила сама себе си за началник на план с европейски средства. Освен това си е определила самостоятелна часова ставка и е наредила сама на себе си да постави ексклузивен труд.

За всяко от трите обособени нарушавания е наложена санкция от по 5 000 лева, защото това е минималният очакван в закона размер. Парите, които кметицата е получила – малко над 10 000 лв. също ще бъдат отнети.

Това е второто доказано от Върховен административен съд решение на КПКОНПИ за открит спор на ползи на Станиславова. Според първото, което докара до отстраняването й от служба през март от Общинската изборна комисия, тя е била в спор на ползи и при сключването на трудов контракт с щерка си в ролята си на началник на план с европейски средства.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР