С решение на посланиците в БрюкселАко са получили втора доза

...
С решение на посланиците в БрюкселАко са получили втора доза
Коментари Харесай

Ваксинираните европейци се движат свободно в ЕС

С решение на посланиците в Брюксел
Ако са получили втора доза минимум 14 дни обратно

Системата би трябвало да бъде подготвена до 1 юли

Страните от Европейски Съюз се споразумяха в петък за облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване през лятото, което ще разреши на изцяло имунизираните туристи да заобикалят проби или карантини и ще разширят листата на районите на Европейски Съюз, от които е безвредно да пътуват, съобщи Ройтерс.

Посланиците на 27-те държави-членки утвърдиха модифицирано предложение на Европейската комисия, че хората, които са били изцяло имунизирани минимум 14 дни обратно, би трябвало да могат да пътуват свободно от една в друга страна от Европейски Съюз.

Ограниченията за други пасажери би трябвало да се основават на степента, в която страната, от която идват, държи разпространяването на COVID-19 под надзор.

Ревизираните насоки идват, откакто Европейски Съюз вкара документи за COVID-19, които ще демонстрират дали обещано лице е имунизирано, има ли имунитет, тъй като преди този момент е било инфектирано, или е имало неотдавнашен негативен тест. Системата би трябвало да бъде подготвена до 1 юли, макар че някои страни ще пуснат документи по-рано. До момента малко над една четвърт от пълнолетните жители на Европейски Съюз са изцяло имунизирани, показва организацията.

С ускоряването на темповете на имунизациите Брюксел ще разхлаби “цветното кодиране”, с цел да показа относителната сигурност на другите райони на Европейски Съюз.

“Зелените” райони в този момент би трябвало да имат по-малко от 25 случая на 100 000 души за 14 дни, с под 4% от позитивните проби. Това ще се увеличи до 50 или 75, в случай че степента на категоричност е по-малка от 1%. Държавите-членки на Европейски Съюз също ще могат да натиснат “аварийна спирачка”, с цел да забранят на всички пътуващи от район, показващи скок в по-инфекциозни разновидности на заболяването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР