С решение на Пловдивския апелативен съд беше освободен от ареста

...
С решение на Пловдивския апелативен съд беше освободен от ареста
Коментари Харесай

Фермерът, прегазил крадец в имота си, излезе на свобода срещу 10 хил. лв. гаранция

С решение на Пловдивския апелативен съд беше освободен от ареста кипърският фермер Димитракис Пирилис, който прегази с товарен автомобил един от тримата роми, нахлули в парцела му в село Болярино.
Магистратите дефинираха парична гаранция от 10 хиляди лв. за предприемача, упрекнат за осъществяването на съзнателно закононарушение, съобщи БГНЕС.
Според Апелативния съд догатката, че Димитракис Пирилис е предизвикал съзнателно гибелта на 30-годишния мъж, опитал се да открадне с двама свои съучастници крави от фермата му, би трябвало да бъде подкрепено от по-категорични доказателства, заяви БНР. Магистратите смятат още, че няма заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение. Освен това той от дълги години развива селскостопанска активност в региона и има неоспорим престиж в локалната общественост като обезпечава работа на доста хора и се занимава с щедрост.
Изтъква се също, че обвиненият незабавно след случая е потърсил метод да подаде сигнал на телефон 112 и да обезпечи здравна помощ за потърпевшия. Оказал е и цялостно подпомагане на проверяващите органи.
Оставането му в ареста би било в несъгласие с Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и българското наказателно законодателство, безапелационен е Пловдивският апелативен съд, като решението му е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР