С решение на Окръжен съд Пловдив от 07.11.2018 г. е

...
С решение на Окръжен съд Пловдив от 07.11.2018 г. е
Коментари Харесай

Лъч надежда за 200-те жени, останали без заплати след студения душ от австрийския собственик край Пловдив

С решение на Окръжен съд Пловдив от 07.11.2018 година е намерено произвеждане по неплатежоспособност на " Тренд модерно Текстил “ ЕООД, което през април 2018 година приключи индустриалната си активност, а негови служащи и чиновници останаха без заплати. Назначен е и краткотраен синдик. Исковата молба е подадена от работодателя. Решението открива опцията на служащите да се извърнат към Фонда за обезпечени вземания при неплатежоспособност на работодателя, с цел да получат компенсации за дължимите им суми.

Предвид обстоятелството, че към момента има служащи и чиновници, чиито контракти с сдружението не са прекъснати, Инспекцията по труда има подготвеност да ги съветва и осведоми за трудовите им права. При нужда и да  окаже подпомагане, в границите на своите пълномощия, за преустановяване на трудовите правни отношения

Благодарение на Дирекция " Инспекция по труда “ Пловдив главната част от работещите съумяха да прекратят трудовите си правни отношения напролет, откакто предприятието спря да работи. Тогава инспекторите по труда съветваха и осведомиха служащите по какъв начин да прекратят договорите си, с цел да не изгубят осигурителни права. Осъществиха връзката с представител на компанията, помогнаха всички подадени заявки за преустановяване да бъдат предоставени на работодателя и спомагаха да им бъдат завършени заповедите за преустановяване. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР